Αντικατασταλτική – αντιφασιστική πορεία 29 Μάη: Οι φοιτητές ενάντια στους Νεοναζί

Αντικατασταλτική-αντιφασιστική πορείας διοργανώνει την Τρίτη 29/5 στις 6μμ ο Φοιτητικός Σύλλογος ΑΣΟΕΕ, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, σαν απάντηση στις προκλήσεις της αστυνομίας και των φασιστών απέναντι στο φοιτητικό κίνημα.

Όπως αναφέρει απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που έγινε στις 22/5 «Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε την αστυνομοκρατία στο κέντρο της Αθήνας, ιδιαίτερα στη περιοχή γύρω από την ΑΣΟΕΕ με κλούβες των ΜΑΤ και καθημερινές επιθέσεις στο προαύλιο χώρο της σχολής κατά των φοιτητών και των μεταναστών. Αποκορύφωμα αυτής της αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας, ήταν η εισβολή που έγινε το βράδυ της Τετάρτης 16/5 κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας και ενώ η σχολή ήταν γεμάτη φοιτητές... Την Τρίτη 22/5/12 την ώρα που γίνονταν η Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΑΣΟΕΕ μάθαμε ότι είχε μόλις γίνει ρατσιστική επίθεση με κατσαβίδι σε μετανάστη, έξω από την σχολή στην Πατησίων... Απέναντι σε όλα αυτά, τόσο καιρό η πρυτανεία με τη σιωπή της φαίνεται ότι συναινεί απόλυτα και επικροτεί”.

“Εδώ και 15 μέρες οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ οργανώνουμε μία σειρά πρωτοβουλίες ενάντια στην αστυνομική καταστολή και τις φασιστικές επιθέσεις”, μας είπε ο Αγγελος φοιτητής ΑΣΟΕΕ και μέλος της ΚΕΕΡΦΑ. “Την περασμένη Παρασκευή με απόφαση της συνέλευσης οργανώσαμε συζήτηση με τη συμμετοχή αντιφασιστικών οργανώσεων. Από την μεριά της ΚΕΕΡΦΑ μίλησε ο Πέτρος Κωνσταντίνου Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας. Είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τη δράση μας ιδιαίτερα μετά από τα περιστατικά που έγιναν την Δευτέρα 28/5, παραμονή της μεγάλης διαδήλωσης, όπου ομάδα χρυσαυγιτών με μηχανάκια επιτέθηκαν πετώντας πέτρες στο προαύλιο της σχολής την ώρα που γίνονταν κανονικά μαθήματα, ενώ η αστυνομία παρακολουθούσε. Την Τετάρτη 30/5 έχουμε νέα γενική συνέλευση για να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα απαιτώντας την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων ΜΑΤ από το χώρο γύρω από την ΑΣΟΕΕ. Καμιά σύλληψη -τρομοκράτηση μεταναστών και αλληλέγγυων. Κάτω τα χέρια από το άσυλο».

• Αντιφασιστική επιτροπή φοιτητών δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ΕΚΠΑ με τη συμμετοχή φοιτητών από διάφορες σχολές, μέλη των ΕΑΑΚ, της ΑΡ.ΕΝ., αυτόνομους και ανένταχτους φοιτητές. Η επιτροπή αποφάσισε να δημιουργηθεί κείμενο που θα μοιράζεται στις σχολές, να καλεστεί η επόμενη συνέλευση τη Δευτέρα 04/06 στις 13:00 και τη συμμετοχή με πανό στην πορεία που θα γίνει στις 29/05 ξεκινώντας από την ΑΣΟΕE.