Ζωγράφου: Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική μαθητική συναυλία την Τετάρτη 20 Ιούνη

Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική μαθητική συναυλία την Τετάρτη 20 Ιούνη στις 6μμ, οργανώνει η Πρωτοβουλία Μαθητών 3ου ΓΕΛ Ζωγράφου, στον προαύλιο χώρο του σχολείου δίπλα από τον Αγ. Θεράποντα.

“Κάθε μέρα έρχονται στα αυτιά μας επιθέσεις κατά μεταναστών”, αναφέρει ανακοίνωση- κάλεσμα της Πρωτοβουλίας . “Οι μαθητές των σχολείων της γειτονιάς μας δεν μπορούμε να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Σε συνθήκες κρίσης, σαν τη σημερινή, η πάλη ενάντια στο φασισμό δεν πρέπει να είναι μόνο αμυντική. Οι νεοναζί δεν θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα λόγου, επειδή ο ναζισμός δεν είναι μια ακόμα ιδεολογία, αλλά είναι κάλεσμα για ρατσιστική και φασιστική βία.

Στην προσπάθεια μας να μαυρίσουμε και να απομονώσουμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που παριστάνουν τους πατριώτες αλλά είναι ορκισμένοι εχθροί των εργατικών αγώνων της δημοκρατίας και της ελευθερίας όλων μας, έχουν συσπειρωθεί οι αντιφασιστικές επιθυμίες των μαθητών όλων των σχολικών κοινοτήτων του Ζωγράφου, με στόχο να παλέψουμε τη φασιστική απειλή. Είναι καιρός να σταματήσουμε τις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις, να απαιτήσουμε την νομιμοποίηση των μεταναστών, το άσυλο των προσφύγων , να απαιτήσουμε την κατάλυση του αβάτου του Aγίου Παντελεήμονα, και να σταματήσουμε την επιχείρηση σκούπα της αστυνομίας..”.