Επίθεση στα γραφεία του ΣΕΚ

Επιχείρηση εισβολής στα γραφεία του ΣΕΚ αστυνομικών σε συνεργασία με φασιστοειδή, έγινε την περασμένη Πέμπτη 24/5 το πρωί. Η επίθεση έγινε με αφορμή διαμαρτυρία μελών του ΣΕΚ για τον αναίτιο ξυλοδαρμό μετανάστη μπροστά στα γραφεία στην οδό Αναξαγόρα. Όπως περιγράφουν οι σύντροφοι «Με κραυγές ακραίας χυδαιότητας («Π… βγείτε έξω», «Π…δεν είστε έλληνες») και χτυπώντας με κλωτσιές την κύρια είσοδο διεκδικούσαν να συλλάβουν δημοσιογράφο της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη που φωτογράφιζε τις βιαιότητες σε βάρος μεταναστών που είχαν προηγηθεί καθώς και τη συντρόφισσα Μαρία Στύλλου, υπεύθυνη της ΚΕ του ΣΕΚ, που διαμαρτυρήθηκε για τις ρατσιστικές αυθαιρεσίες των αστυνομικών».

Η στοχοποίηση των γραφείων του ΣΕΚ δεν είναι τυχαία. Τα τελευταία χρόνια οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη και τα μέλη του ΣΕΚ έχουν καταγγείλει δημόσια τις απρόκλητες επιθέσεις που κάνουν άντρες της ΕΛΑΣ κατά των μεταναστών που ζουν και δουλεύουν στην περιοχή γύρω από την Ομόνοια και όχι μόνο. Η φωτογραφία που τραβήχτηκε από το παράθυρο των γραφείων τον Οκτώβρη του 2008 και δείχνει αστυνομικό να ξεβρακώνει μετανάστη στη διάρκεια ελέγχου έκανε το γύρο του κόσμου, ξεσκεπάζοντας τη ρατσιστική πρακτική της αστυνομίας.

Από τότε το ΣΕΚ με επιμονή και συνέπεια συνέχισε τον αγώνα μαζί με όλες τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και της ευρύτερης Αριστεράς ενάντια στις πρακτικές Αμπού Γκράιμπ στο κέντρο της Αθήνας. Γι αυτό και έχει μπει στο μάτι της αστυνομίας. Στις 2/3/2012 πολυάριθμη μεικτή περιπολία της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας Αθήνας «στάθμευσε» προκλητικά στην είσοδο των Γραφείων του ΣΕΚ και άρχισαν να προκαλούν και να λογομαχούν αποδεικνύοντας ότι ήταν εσκεμμένη και κατευθυνόμενη η ενέργεια τους λέγοντας ότι «εσείς μας φωτογραφίζετε!». Δύο μέρες πριν, έξω από τα Γραφεία είχαν προχωρήσει σε συλλήψεις δύο μελών του ΣΕΚ διότι φωτογράφιζαν σύλληψη μετανάστη. Ένα μόλις μήνα πριν, τον Φλεβάρη του 2012, καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου της Αθήνας Π. Κωνσταντίνου και μέλους τους ΣΕΚ, είχε οδηγήσει στη σύλληψη αστυνομικού της Δίωξης Λαθρομετανάστευσης για εκβιασμούς και κλοπές σε βάρος μεταναστών.

Στοχοποίηση

«Καταγγέλλουμε την κλιμάκωση των φασιστικών προκλήσεων και της συνεργασίας αστυνομικών με τις φασιστικές συμμορίες. Τέτοιες επιθέσεις είναι το επικίνδυνο αποτέλεσμα της εκλογικής εμφάνισης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και της κάλυψης που απολαμβάνουν από κυβερνητικά και αστυνομικά κλιμάκια», ανακοίνωσε το ΣΕΚ. «Η συστηματική στοχοποίηση των μεταναστών ως υπεύθυνων για την εγκληματικότητα και την υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, μια ρατσιστική πολιτική που συνεχίζεται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι το θερμοκήπιο αυτών των προκλήσεων.

Η επίθεση σε γραφεία κόμματος της Αριστεράς, συνιστώσας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέσα σε προεκλογική περίοδο είναι ανοιχτή απειλή για τις δημοκρατικές ελευθερίες των εργαζομένων και της νεολαίας. Είναι σαφής προειδοποίηση για τις μεθοδεύσεις που ετοιμάζει μια άρχουσα τάξη πανικόβλητη από την άνοδο της Αριστεράς. Το κίνημα των εργατών που αντιπαλεύει τις λεηλασίες των μισθών, των συντάξεων, όλων των κοινωνικών και δημοκρατικών κατακτήσεων της εργατικής τάξης δεν θα επιτρέψει την επιστροφή στις εποχές των παρακρατικών και της «Καρφίτσας» μισό αιώνα μετά τη δολοφονία του Λαμπράκη.

Ως ΣΕΚ θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε την αντίσταση στη ρατσιστική πολιτική και στις φασιστικές επιθέσεις μαζί με την αντίσταση στη βαρβαρότητα της Τρόικας και των Μνημόνιων μέσα από την κοινή δράση όλων των δυνάμεων της εργατικής τάξης και της Αριστεράς» .