Απεργία εκπαιδευτικών στην Ισπανία

Μετά τη μεγάλη γενική απεργία στις 29 Μάρτη και τις μαζικές διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών πριν δύο εβδομάδες - στην επέτειο για τον ένα χρόνο από τους Αγανακτισμένους και τις συνελεύσεις στις πλατείες το Μάη του 2011 - το κίνημα στην Ισπανία κλιμακώνεται.

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή έγινε την Τρίτη 22 Μάη σε ολόκληρη τη χώρα γενική απεργία με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης στο δημόσιο τομέα. Στην απεργία συμμετείχε το 80% των εκπαιδευτικών. Εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί και φοιτητές ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

150.000 συμμετείχαν μόνο στη διαδήλωση στην Βαρκελώνη, στο τέλος της οποίας πραγματοποιήθηκε κοινή μαζική συνέλευση εκπαιδευτικών-φοιτητών για να αποφασιστούν τα επόμενα απεργιακά βήματα. Πρόκειται για μια εξέλιξη που όχι μόνο σηματοδοτεί την ενεργοποίηση της βάσης των εργαζομένων, αλλά αποτελεί άλλο ένα ακόμα βήμα στην πορεία ένωσης του κινήματος των πλατειών και του εργατικού κινήματος.