Αντιφασιστικές κινήσεις και εκδηλώσεις

Περιστέρι

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ Περιστερίου και η ΚΕΕΡΦΑ κάλεσαν σε αντιφασιστική σύσκεψη στις 27/5 στα γραφεία της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου, φορείς, οργανώσεις και αντιφασίστες τις γειτονίας για να συσταθεί αντιφασιστική επιτροπή στην περιοχή.

Η αφορμή ήταν οι φασιστικές επιθέσεις σε μετανάστες και σε αριστέρους αγωνιστές που έγιναν την τελευταία περίοδο, με αποκορύφωμα την επιθέση σε σπίτια μεταναστών το βράδυ στου Σαββάτου 26/5, από 25 χρυσαυγίτες, που ξυλοκόπησαν μετανάστες, και σε συνεργασία με την αστυνομία συνέλαβαν ένα μετανάστη φορτώνοντάς του ψεύτικη κατηγορία κλοπής. Στη σύσκεψη πήραν μέρος περίπου 40 άτομα από την ΚΕΕΡΦΑ, την Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ(μ-λ), Πακιστανοί που μένουν στο Περιστέρι και άλλοι αντιφασίστες από την γειτονιά.

Ολοι συμφωνήσαμε στην αναγκαιότητα της κοινής δράσης και τη δημιουργία ενός ευρύτερου αντιφασιστικού μετώπου για να κόψουμε τη φόρα στους φασίστες και να μην δημιουργήσουν οργανική σχέση με τα κομμάτια που τους ψήφισαν. Η κουβέντα τελείωσε με την απόφαση να πάμε την ίδια ώρα στο Αστυνομικό τμήμα Περιστερίου όπου ήταν υπό κράτηση ο μετανάστης από την επίθεση των νεοναζί την προηγούμενη μέρα.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Πέμπτη 31/5 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου (Ξυλοτεχνία) με ευρύ κάλεσμα αυτών που πήραν μέρος στην πρώτη σύσκεψη και σε άλλους φορείς, οργανώσεις και κόσμο της γειτονίας με στόχο την δημιουργία αντιφασιστικής επιτροπής που θα παίρνει πρωτοβούλίες για τοπική δράση με πιο οργανωμένο και μόνιμο τρόπο. Ενωμένοι μπορούμε να τους τσακίσουμε!

Νίκη Παπαδοπούλου


Θησείο

Αντιφασιστική πικετοφορία το Σάββατο 2 Ιούνη στις 6.30μμ στο σταθμό ΗΣΑΠ στο Θησείο καλεί η τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΚΕΕΡΦΑ σαν απάντηση απέναντι στις φασιστικές επιθέσεις που έγιναν το περασμένο Σάββατο το απόγευμα στην Αποστόλου Παύλου στο Θησείο από ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Η καταγγελία των θυμάτων κάνει λόγο για 15 Χρυσαυγίτες με κράνη, που τους έριξαν στο έδαφος και τους επιτέθηκαν με κλοτσιές στο κεφάλι και στο σώμα, ενώ κάθε μορφής επιθέσεις συνεχίστηκαν όλο το βράδυ, όπως τραμπουκισμός σε μια μητέρα και ένα παιδί, ξερίζωμα μιας τζίβας από τα ράστα μαλλιά ενός άλλου ατόμου, ενώ ένα τρίτος κατέληξε στο νοσοκομείο με ανοιγμένο κεφάλι.


ΡΕΘΥΜΝΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 30/5 αίθουσα εκδηλώσεων XENIA 7.30μμ

Ανοιχτή εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ

Η ιστορία του φασισμού και η άνοδος της Χρυσής Αυγής

Ομιλητής: Νίκος Σερντεδάκις

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΤΡΙΤΗ 5/6 δημαρχείο Πειραιά 7μμ

Ανοιχτή συνέλευση

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗΣ

TETΑΡΤΗ 6/6 διάδρομος Μαθηματικού 2μμ

Πώς σταματάμε τη φασιστική απειλή;

ΝΑΟΥΣΑ

Αντιφασιστική συγκέντρωση-συζήτηση καλεί η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Νάουσας

την Παρασκευή 8 Ιούνη στις 7 μμ στην πλατεία Καρατάσου με ομιλητή τον Σπύρο Μαρκέτο.