Οι μαθητές οργανώνουν τις αντιναζιστικές απαντήσεις

Αντιρατσιστική-αντιφασιστική συναυλία έγινε την Παρασκευή 22 Ιουνίου στο γήπεδο μπάσκετ του αθλητικού κέντρου "Σωτήρης Πέτρουλας" στου Ζωγράφου με πρωτοβουλία μαθητών του 3ου ΓΕΛ Ζωγράφου.

Στη συναυλία χαιρετισμό απηύθυνε ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, ο οποίος τόνισε ότι: «Εδώ και 10 χρόνια προσπαθούμε να δώσουμε τη μάχη με τη συμμετοχή μας σε όλα τα αντιφασιστικά αντιρατσιστικά συλλαλητήρια για να κερδίσουμε τα δικαιώματα των μεταναστών. Όταν ένας φασίστας χτυπάει κάποιον εργαζόμενο μετανάστη, χτυπάει την δημοκρατία και τον πολιτισμό. Τους τελευταίους δύο μήνες που είχαμε εκλογές περίπου 200 άτομα χτυπήθηκαν από φασίστες. Πιστεύω ότι με τους αγώνες που δίνουμε κάθε μέρα μαζί με σας τη νεολαία μπορούμε να τους σταματήσουμε”.

“Τα σχολεία, οι μαθητές και οι καθηγητές, χρειάζεται να πρωτοστατήσουν στη μάχη για να απομονώσουμε τους φασίστες”, είπε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ. “Ο Σαμαράς τολμάει και λέει 'θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις και θα διώξουμε τους μετανάστες'. Αυτά τα είπαν ξανά το 1992 όταν οι μαθητές έκαναν καταλήψεις ενάντια στο Μητσοτάκη και τότε έστειλαν την ΟΝΝΕΔ με τον Καλαμπόκα και μια φασιστική συμμορία στην Πάτρα και δολοφονήσανε τον καθηγητή Τεμπονέρα. Αυτή είναι η ΝΔ και δεν ξεχνάμε ότι είναι τραμπούκοι δολοφόνοι. Σήμερα συνεργάζονται με τη Χρυσή Αυγή για να κάνει όλες αυτές τις τραμπούκικες επιθέσεις.

Θα δώσουμε μεγάλο αγώνα ενάντια στη νέα κυβέρνηση που στήσανε τώρα που είναι κυβέρνηση φτώχειας και εξαθλίωσης και δεν θα αφήσουμε κανένα νεοναζί σε καμία γειτονιά να σηκώσει κεφάλι. Στα σχολεία θα παλεύουν μαζί μετανάστες και οι ντόπιοι, τα παιδιά των μεταναστών θα γράφονται στα σχολεία και θα παίρνουν ιθαγένεια και θα παλεύουμε όλοι μαζί ντόπιοι και μετανάστες μέχρι να ξεφορτωθούμε το καπιταλιστικό σύστημα”.

Επιτυχία

“Η συναυλία είχε αρκετά μεγάλη επιτυχία συγκεντρώθηκαν περίπου 300 άτομα κυρίως μαθητές, κάποιοι γονείς μαθητών και κόσμος από την περιοχή του Ζωγράφου”, μας είπε η Νεφέλη από την Πρωτοβουλία μαθητών 3ου ΓΕΛ Ζωγράφου. “Τη συναυλία την οργανώναμε σχεδόν ένα μήνα. Οργανώσαμε μεγάλες αφισοκολλήσεις στην περιοχή και παρά το γεγονός ότι είχαμε πόλεμο από τους χρυσαυγίτες που μας τις σκίζανε, εμείς συνεχίσαμε αποφασιστικά. Μέσα από την όλη προσπάθεια γνωρίσαμε και μαθητές από άλλα σχολεία που θέλουν να συμμετέχουν στην αντιφασιστική δράση και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε οργανώνοντας προβολή αντιφασιστικής ταινίας και όλο το επόμενο διάστημα με δράσεις στη γειτονιά μέχρι να διώξουμε τους φασίστες και από του Ζωγράφου και από κάθε γειτονιά”.

Διαβάστε επίσης

Οι μετανάστες καταγγέλλουν τις επιθέσεις της Χ.Α.

Σύσκεψη ΚΕΕΡΦΑ το Σάββατο

Η Νίκαια ενάντια στους νεοναζί

Καλλιθέα: Γιορτή αλληλεγγύης ελλήνων και μεταναστών

Χανιά: Αντιφασιστική απάντηση στις επιθέσεις των φασιστών σε μετανάστες

Πατήσια: Αντιφασιστική συναυλία