Χανιά: Αντιφασιστική απάντηση στις επιθέσεις των φασιστών σε μετανάστες

Αντιφασιστική απάντηση στις επιθέσεις των φασιστών σε μετανάστες που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα, έδωσαν την Δευτέρα 25 Ιούνη το απόγευμα στην πάρκο της Νέας Χώρας αγωνιστές που συμμετέχουν στην Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Χανίων που συγκροτήθηκε πρόσφατα. Η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής έγινε γιατί τα ξημερώματα της Κυριακής 17 και της Δευτέρας 18 Ιουνίου, στην περιοχή της Νέας Χώρας, ομάδα φασιστών, εξαπέλυσε δολοφονικές επιθέσεις σε άστεγους μετανάστες. Από τις επιθέσεις αυτές δύο άνθρωποι κατέληξαν μαχαιρωμένοι στο νοσοκομείο και ο τρίτος έχασε το νεφρό του.

Γύρω στις 7 το απόγευμα δεκάδες αντιφασίστες συγκεντρωθήκαμε στο Πάρκο κρέμασαν αντιφασιστικό πανώ, πικέτες και μικροφωνική και στη συνέχεια χωριστήκαμε σε ομάδες όπου πήγαμε πόρτα πόρτα για να συζητήσουμε με τον κόσμο της περιοχής. Μοιράσαμε γύρω στα 700 φυλλάδια της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας και στη συνέχεια ξαναγυρίσαμε στο Πάρκο όπου έγινε προβολή αρχειακού υλικού από τις εκτελέσεις των Ναζί στο Κοντομαρί στην περίοδο της Κατοχής και στη συνέχεια έγινε προβολή του ντοκιμαντέρ «Το αβγό του φιδιού». Την Πέμπτη 28/6 στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο θα γίνει η πρώτη ανοιχτή συνέλευση της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας για να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα.

• Σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου γίνεται το 7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χανίων στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών

Διαβάστε επίσης

Οι μετανάστες καταγγέλλουν τις επιθέσεις της Χ.Α.

Οι μαθητές οργανώνουν τις αντιναζιστικές απαντήσεις

Σύσκεψη ΚΕΕΡΦΑ το Σάββατο

Η Νίκαια ενάντια στους νεοναζί

Καλλιθέα: Γιορτή αλληλεγγύης ελλήνων και μεταναστών

Πατήσια: Αντιφασιστική συναυλία