Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Με 21 ψήφους στους 91 ψηφίσαντες η Μαχητική Πρωτοβουλία κατάφερε να εκλέξει ένα μέλος στο 5μελές ΔΣ του Συλλόγου Εργαζόμενων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Εκλέγεται η Πένυ Ασημακοπούλου, ανένταχτη.

Μιλώντας στην Ε.Α. ο Γιώργος Κόκοβας εργαζόμενος στην Επιτροπή και μέλος της Πρωτοβουλίας τόνισε πως πρόκειται για σημαντικό βήμα αν σκεφτεί κανείς πως είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνει δεύτερο και μάλιστα αριστερό ψηφοδέλτιο. “Μέχρι στιγμής ο Σύλλογος είχε αναλωθεί σε νομικές ενέργειες και επαφές στη λογική της εξαίρεσης από τα μέτρα του μνημόνιου για τους μισθούς και τις προσλήψεις. Όπως είναι φυσικό δεν υπήρχε κανένα απολύτως αποτέλεσμα σε αυτές τις προσπάθειες, αντιθέτως μάλιστα υπήρχε στην ουσία πριμοδότηση της διοίκησης προς την μεριά της εφαρμογής των περικοπών.

Η Μαχητική Πρωτοβουλία βρίσκεται ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση από τις λάθος συντεχνιακές αντιλήψεις της πλειοψηφίας του Δ.Σ. θέλοντας να δώσει το στίγμα της αγωνιστικής προοπτικής σε κοινό μέτωπο με όλους τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους που την επόμενη περίοδο πρέπει να φουντώσουν την αντίσταση απέναντι στις επιθέσεις και της νέας κυβέρνησης”.