Απεργία στα Ξενοδοχεία

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Τετάρτη 27/6 οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ζητώντας την άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης χωρίς μειώσεις μισθών. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι σπάνε την τρομοκρατία και, μια βδομάδα μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης, βγαίνουν στο δρόμο δίνοντας το παράδειγμα της αντίστασης απέναντι στα αδίστακτα σχέδια των ξενοδόχων.

Από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη και από την Κέρκυρα ως τη Ρόδο χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται κάτω από τις αφόρητες πιέσεις των ξενοδόχων που απαιτούν την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις που ξεκινάνε από 18% και φτάνουν ακόμα και το 25%.

“Στην Κρήτη η κατάσταση είναι εκρηκτική. Χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν με μειωμένους μισθούς από την αρχή της σαιζόν, ενώ είναι εκατοντάδες τα παραδείγματα των απλήρωτων δεδουλευμένων. Ο ίδιος ο πρόεδρος των ξενοδόχων, ιδιοκτήτης 5 ξενοδοχείων, έχει απλήρωτους εργαζόμενους, ενώ οι εκβιασμοί για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων είναι φαινόμενο καθημερινό”, τονίζει μιλώντας στην Ε.Α. η Μαρία Καλιτσουνάκη από τα Χανιά. “Ο κλάδος βρίσκεται κάτω από τρομερή πίεση. Γι' αυτό και η Ομοσπονδία πρέπει να μπει πιο δυναμικά στον αγώνα. Να οργανωθούν γενικές συνελεύσεις παντού. Να βγουν επιτροπές ανά περιοχή και ανά συγκρότημα ώστε να μπορούμε να οργανώσουμε την αντίσταση σε όλες αυτές τις επιθέσεις. Η 24ωρη απεργία είναι μια αρχή, αλλά χρειάζεται συνέχεια”.

Στα Χανιά η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο της πόλης και από εκεί θα ακολουθήσει πορεία προς κάποιες από τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 10πμ και στις υπόλοιπες πόλεις της Κρήτης, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Αγ. Νικόλαο.

Συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις ενώ περιφρουρήσεις θα πραγματοποιηθούν σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας, της περιφέρειας αλλά και στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς. Στην Αθήνα η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 10 το πρωί στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στην Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μητροπόλεως.