Ξάνθη: Συμπαράσταση στον Τζεμαλή

Κεντρικό αντιφασιστικό χαρακτήρα πήρε η εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ το Σάββατο 22/9 στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης με ομιλητή τον Πέτρο Κωνσταντίνου, μετά την επίθεση Χρυσαυγιτών σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ την προηγούμενη Τρίτη 18/9 την ώρα που έκαναν αφισοκόλληση για την εκδήλωση.

Δυο άτομα στην αρχή, άλλα τέσσερα με δύο μηχανάκια αμέσως μετά και άλλοι δύο πεζή, κατέφθασαν στο χώρο κρατώντας λοστάρια και ξύλινα στιλιάρια, άρχισαν να κλωτσάνε, να βρίζουν και να γρονθοκοπούν με μένος τον συνδικαλιστή – μέλος των Παρεμβάσεων εκπαιδευτικών, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θράκης στις περιφερειακές εκλογές του 2010 και υποψήφιο βουλευτή με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις τελευταίες εκλογές, Τζεμαλή Μηλιαζήμ.

Καταδίκη

Η μαζική καταδίκη με ψηφίσματα από συλλόγους εκπαιδευτικών, καταγγελίες και ανακοινώσεις από συνδικαλιστικές παρατάξεις και πολιτικές οργανώσεις δείχνουν πως η μάχη ενάντια στους τραμπούκους νεοναζί μπορεί να κινητοποιήσει ολόκληρη την κοινωνία. Η πρώτη νίκη ήρθε την Παρασκευή αφού μετά την γενική κατακραυγή η αστυνομία αναγκάστηκε να προσαγάγει κάποιους από τους φασίστες, ένας από τους οποίους (ο αρχιχρυσαυγίτης Γιώργος Τσακουρίδης) αναγνωρίστηκε από τον σ. Τζεμαλή, πέρασε αυτόφωρο και καταδικάστηκε σε οχτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή για συνέργεια σε σωματική βλάβη και οπλοκατοχή.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 40 περίπου άτομα, ενώ περισσότεροι από 15 δήλωσαν ότι επιθυμούν να συμμετέχουν στην Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή στην Ξάνθη.

“Στη συζήτηση άνοιξε ιδιαίτερα το ζήτημα της αύξησης της δύναμης της Χρυσής Αυγής και κυρίως το πώς τους αντιμετωπίζουμε. Όλοι όσοι συμμετείχαν αναγνώρισαν το γεγονός ότι χρειάζεται η απεύθυνσή μας να είναι προς τους εργαζόμενους και τη μειονότητα της περιοχής, ότι χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα αντιφασιστικό μέτωπο που θα δώσει τις πολιτικές μάχες και θα συσπειρώσει όλους όσοι αγωνιούν και θέλουν να δράσουν κατά των φασιστών που επιδιώκουν να χωρίσουν τους εργαζόμενους σε Έλληνες και Τούρκους, να χτυπήσουν την αριστερά και τα συνδικάτα.

Τονίστηκε η ανάγκη για τη διοργάνωση ενός μεγάλου αντιφασιστικού συλλαλητηρίου ως απάντηση στην άνανδρη επίθεσή τους και ως το πρώτο βήμα στην περιοχή που θα δώσει οργανωμένα την απάντηση στους φασίστες και στην προσπάθειά τους να ανοίξουν γραφεία στην πόλη μας", αναφέρει ο Γιάννης Πατζανακίδης.