Αντιφασιστικός αγώνας παντού!

Με αφισοκολήσεις, εξορμήσεις, περιοδείες σε εργατικούς χώρους, συνελεύσεις και μαζέματα συνεχίζεται η προπαγάνδιση του μεγάλου αντιφασιστικού Φεστιβάλ το Σάββατο 14 Οκτώβρη στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Η συμμετοχή της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος με την έκθεση ντοκουμέντο “Η είδηση υπό διωγμό” είναι άλλη μια προσθήκη στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Κέντρο του προγράμματος είναι η μεγάλη συνέλευση των τοπικών αντιφασιστικών επιτροπών και συνελεύσεων.

• Δυναμική αντιφασιστική απάντηση θα δώσουν αυτή την Πέμπτη 4/10 ντόπιοι και μετανάστες στο Περιστέρι μετά τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, αλλά και τις αποκαλύψεις για το βασανισμό μεταναστών από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή. Το κάλεσμα είναι για τις 6.30μμ στην πλ. Αγ. Αντωνίου. Καλούν η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα αλλά και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς, δημοτικά σχήματα και οργανώσεις της αριστεράς.

• “Το Σάββατο 23/09 πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο συνέλευση ΚΕΕΡΦΑ. Καταλήξαμε στην αναγκαιότητα της οργάνωσης μιας ανοιχτής συνέλευσης-εκδήλωσης για το Σάββατο 29/09 με θέμα “πώς παλεύεται ο φασισμός”, μας γράφει ο Ζήσης.

• Συνελεύσεις και εκδηλώσεις οργανώνουν οι τοπικές ΚΕΕΡΦΑ στο Ταπητουργείο του Βύρωνα την Πέμπτη 27/9 στις 7μμ, αλλά και στο Μενίδι. Ομιλητής στην εκδήλωση, που οργανώνεται την Πέμπτη 27/9 στις 7μμ στο Δημαρχείο Μενιδίου, θα είναι ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου. Ανοιχτή συνέλευση καλεί και η τοπική ΚΕΕΡΦΑ στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 28/9 στις 7.30μμ, στον Αγ. Θεράποντα.

• Το 2ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Χανίων οργανώνει για άλλη μια χρονιά στις 6 Οκτώβρη στην Γαλλική Σχολή η τοπική ΚΕΕΡΦΑ. Συναυλίες και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα θα συμπληρώσουν την σημαντική εκδήλωση σχετικά με την συνέχιση του αντιφασιστικού αγώνα, με ομιλητές τον Νασίμ Αλάτρας δημοσιογράφο και τον Πέτρο Κωνσταντίνου από την ΚΕΕΡΦΑ.

• Διήμερο Φεστιβάλ Αντίστασης και Αλληλεγγύης οργανώνεται και στην Σάμο στις 29 και 30 Σεπτέμβρη. Την πρώτη μέρα το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο Προβατάρη (παλιός θερινός κινηματογράφος) στο Καρλόβασι, ενώ την δεύτερη μέρα στην πλατεία Δημαρχείου ( δίπλα από τον κήπο) στο Βαθύ. Με προβολές ντοκιμαντέρ, έκθεση βιβλίου για μικρούς και μεγάλους, περίπτερα για ενημέρωση και προβληματισμό, με ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής από το Σύλλογο οικογενειών και εθελοντών για την ψυχική υγεία οι Σαμιώτες με βασικό σύνθημα του Φεστιβάλ: “Ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό”, θέλουν να στείλουν το μήνυμα πως δεν χωράνε φασίστες νεοναζί στο νησί τους.

• Το πρώτο μεγάλο αντιφασιστικό αντιρατσιστικό φεστιβάλ οργανώνεται και στην Καλαμάτα στις 6 και 7 Οκτώβρη στο πάρκο Λιμενικού. Πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια που φέρνει και στην Καλαμάτα τα ζητήματα της οργάνωσης του αντιφασιστικού αγώνα. Πολλές είναι οι συναυλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα του Φεστιβάλ στο οποίο συμμετέχει και η ΚΕΕΡΦΑ.