Στρατόπεδα μεταναστών: ΣΤΟΠ στους βασανισμούς!

Φωτογραφίες από βασανισμό κρατουμένου στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου έδωσε στη δημοσιότητα η ΚΕΕΡΦΑ μετά από καταγγελία του Κενουάρ Μοχάμεντ, 21 ετών πρόσφυγα από την Συρία, που δεχτηκε την βάρβαρη μεταχείριση.

Σύμφωνα με την καταγγελία “Την Κυριακή 10/3 στις 6μμ-7μμ αστυνομικοί ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους κρατούμενους. Αναφέρουν ως αιτία κάτι αρκετά περίεργο: ότι δικαιούνται ένα ποσό ως πρόσφυγες (16 ευρώ) με το οποίο τους δίνονταν από αστυνομικούς κάρτες τηλεφώνου και τσιγάρα. Η αντιπαράθεση ξέσπασε όπως ενημέρωσε ο Κ.Μ. όταν οι αστυνομικοί δεν τους έφεραν κάρτες και τσιγάρα. Υπήρξε ξυλοδαρμός κρατουμένων από αστυνομικούς και μετά μία επέμβαση από τουλάχιστον δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που χτυπούσαν ανελέητα μέχρι να τους ξαναβάλουν στα κελιά. Εκεί τους χτυπούσαν ξανά και ξανά. Ο Κ.Μ. κατέγραφε με κινητό την επίθεση και έγινε αντιληπτός με αποτέλεσμα να τον πάνε στο κελί του όπου τον χτυπούσαν ασταμάτητα σε όλο του το σώμα. Ο ίδιος έχει αναπνευστικό πρόβλημα και βρέθηκε στο έδαφος να αναπνέει με δυσκολία. Του απέσπασαν και του κατέστρεψαν το κινητό”.

Οι βασανισμοί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Δένδια είναι καθημερινό φαινόμενο. Πριν από λίγες μέρες αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανική Κοινότητας είχαν πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας καταγγέλλοντας τους απάνθρωπους ξυλοδαρμούς των ΜΑΤ το Σάββατο 23/2 σε βάρος κρατουμένων με αποτέλεσμα να υπάρχουν βαριά τραυματίες. Τα ΜΑΤ του Δένδια πετώντας δακρυγόνα σε κλειστούς χώρους και σπάζοντας χέρια και πόδια, προσπάθησαν να εκδικηθούν με αυτό τον τρόπο τους 600 και πάνω μετανάστες που κατέβηκαν σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για την παράταση της φυλάκισης τους για πάνω από εννέα μήνες.

Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης έχει μετατρέψει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε σύγχρονα κολαστηρια τα οποία εξακολουθεί να ονομάζει “χώρους φιλοξενίας”. Απαιτούμε να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να χορηγηθεί άμεσα άσυλο στους αιτούντες πρόσφυγες και να δοθούν χαρτια νομιμοποίησης στους μετανάστες και όχι να κρατούνται επ’ αόριστον σε φυλακές για να υλοποιείται μια ρατσιστική ατζέντα αποπροσανατολισμού του κόσμου από τον υπεύθυνο για την κρίση, την ανεργία και την φτώχεια.