H άποψή μας: Nα μην τους αφήσουμε ούτε λεπτό!

Τέσσερις κυβερνήσεις στα τελευταία τέσσερα χρόνια προσπάθησαν και προσπαθούν με κάθε μέσο να περάσουν τις πιο βάρβαρες επιθέσεις, να πάρουν πίσω τις κατακτήσεις που κέρδισε το εργατικό κίνημα και η νεολαία από την μεταπολίτευση μέχρι τώρα, και να κτυπήσουν κάθε συλλογική αντίσταση.

Οι τρεις μέχρι τώρα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον ΓΑΠ, η κυβέρνηση του Παπαδήμου, και τελευταία η τρικομματική, κατάρρευσαν κάτω από ένα μπαράζ απεργιών που προηγούμενο δεν έχουμε ξαναζήσει, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία και στην Ελλάδα και διεθνώς. Μπορεί και η «νέα» κυβέρνηση να έχει την τύχη των προηγουμένων και πόσο γρήγορα;

Η απάντηση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Η καταλημένη ΕΡΤ και στην Αθήνα, αλλά και σε όλες τις πόλεις έχει αποφασίσει ότι δεν υποχωρεί αλλά συνεχίζει μέχρι τη νίκη. Σ’ αυτή τη μάχη δεν είναι μόνοι τους.

Απεργία

Οι εργαζόμενοι σε όλα τα νοσοκομεία, γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί καλούν σε πεντάωρη στάση εργασίας αυτή την Πέμπτη και συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις. Παράλληλα ξεκινάνε με 48ωρη απεργία από την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο Γενικό Λογιστήριο, στις εφορίες, στο ΚΕΠΥΟ, εκεί που οι εργάτες έχουν τη δύναμη να φορολογήσουν τους πλούσιους, να ξεσκεπάσουν τις λίστες Λαγκάρντ, να καταλάβουν το Υπουργείο Οικονομικών και να μην αφήσουν την Τρόικα και τον Στουρνάρα να αποφασίσει τα νέα μνημόνια.

Την Τετάρτη 26/6 εκτάκτως οι εργαζόμενοι σε όλα τα λιμάνια της Ελλάδας καλούν σε στάση εργασίας από τις 12 μέχρι τις 7μμ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και στο ξεπούλημα των λιμανιών. Το Σάββατο η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στις απολύσεις και στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ. Οι δάσκαλοι στο συνέδριο της ΔΟΕ που μόλις τελείωσε πάνε για απεργία σε όλα τα σχολεία με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς από τον Σεπτέμβρη και παραδίδουν την σκυτάλη στο συνέδριο της ΟΛΜΕ για να βγάλει την ίδια απόφαση.

Έχουμε απέναντί μας μια κυβέρνηση με τα κατακάθια της πολιτικής του κοινοβουλευτισμού και της κυρίαρχης τάξης. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε ούτε μια στιγμή ανάσας, ούτε μια μέρα χωρίς να οργανώσουμε τις μάχες μας κα τους αγώνες μας.

Χρειάζεται να κλιμακώνουμε και να συντονίζουμε τις απεργίες, από την ΕΡΤ μέχρι τα νοσοκομεία και τους δήμους η απάντηση είναι κοινή. Μαζέψτε τα και φύγετε. Εάν κατάφερε η κατάληψη της ΕΡΤ να κόψει τον κόμπο που κρατούσε μαζί την προηγούμενη κυβέρνηση, οι δυνατότητες που ανοίγονται τώρα είναι ακόμα μεγαλύτερες. Μπορούμε να παλέψουμε και να τελειώνουμε όχι μόνο με τους Σαμαροβενιζέλους αλλά και με όλο το σύστημα τους.

Χρειαζόμαστε όμως μια αριστερά που βάζει αυτόν τον στόχο από σήμερα, μπαίνει μπροστά, τον οργανώνει και δίνει την προοπτική.