Εκλογές στο “Γεννηματά”

Στις εκλογές για το Δ.Σ. του σωματείου Γ.Ν.Α. Γεννηματάς, το διήμερο 20-21 Ιουνίου, η αντικαπιταλιστική αριστερά πήρε για πρώτη φορά 100 ψήφους. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα είναι τα εξής: ΔΑΚΕ 262 ψήφους (4 έδρες), Ενότητα Πρωτοβουλία (ΠΑΣΚΕ) 219 ψήφους (3 έδρες), ΠΑΜΕ 170 ψήφους (3 έδρες), Όραμα (ΣΥΡΙΖΑ) 170 ψήφους (2 έδρες), Ενωτική Κίνηση Αντίστασης και Ανατροπής (Νυστέρι- Ταξική Πορεία- Ανένταχτοι) 100 ψήφους (1 έδρα).

Όσον αφορά στις έδρες, τα παραπάνω αποτελέσματα είναι τα τελικά μετά από ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το μέτρο. Αφού τελείωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής 21/6 η καταμέτρηση, η εφορευτική επιτροπή και η δικαστική αντιπρόσωπος, με μέτρο το 71, έδωσαν 2 έδρες στο σχήμα μας κι από άλλες δύο σε ΠΑΜΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Μία ώρα μετά κι αφού είχαμε όλοι φύγει, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ βάσει του νόμου 1264 “ανακάλυψαν” ότι το μέτρο είναι στις 70 ψήφους κι έτσι επέβαλαν κλήρωση της δεύτερης έδρας μας ανάμεσα στους ισοψηφούντες στα υπόλοιπα ΠΑΜΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Ενωτική Κίνηση. Αποτέλεσμα της κλήρωσης ήταν να πάρει την έδρα μας το ΠΑΜΕ .

Οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά “ταράξανε στην νομιμότητα” την επαναστατική αριστερά και το κίνημα. Για άλλη μια φορά επικαλέστηκαν τον 1264 γιατί δεν μπόρεσαν να χωνέψουν το γεγονός ότι ένα οχταμελές, αντικαπιταλιστικό και καινούργιο ψηφοδέλτιο πήρε με το πρώτο του κατέβασμα 100 ψήφους.

Όπως και νά’χει τα αποτελέσματα αυτά μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε πιο δυνατοί τη μάχη ενάντια στη διάλυση της δημόσιας δωρεάν υγείας.

Χρίστος Αργύρης, υποψήφιος με την Ενωτική Κίνηση Αντίστασης και Ανατροπής