Νοσοκομεία: Έξω ο φασίστας υπουργός από την Υγεία

Mε πανελλαδική 5ωρη στάση εργασίας «υποδέχονται» οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία τον νέο Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Την στάση καλεί η ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 27/6 από τις 10πμ έως τις 3μμ ενάντια στα κλεισίματα νοσοκομείων, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους. Για την Αττική συγκέντρωση θα γίνει στις 11πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας, ενώ στην περιφέρεια θα γίνουν συγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών.

Η Πρωτοβουλία Γένοβα - Νυστέρι κυκλοφορεί ανακοίνωση για την οργάνωση της κινητοποίησης, έχει ξεκινήσει ήδη τις περιοδείες στα νοσοκομεία, ενώ τονίζει ότι χρειάζεται άμεσο κάλεσμα και από την ΟΕΝΓΕ. «Να πάρουμε αποφάσεις για απεργιακή συνέχεια, ανοίγοντας την προοπτική με επαναλαμβανόμενες απεργίες να κερδίσουμε, λεφτά και προσλήψεις για την αναγκαία λειτουργία των νοσοκομείων. Τώρα είναι η ώρα για επιτροπές αγώνα σε κάθε νοσοκομείο, για να οργανώσουμε καλύτερα τον κοινό ξεσηκωμό γιατρών και υπόλοιπων υγειονομικών. Να οργανώσουμε απεργιακά ταμεία για την στήριξη των απεργών. Να απλώσουμε την απεργιακή φωτιά παντού».

Αναβρασμός

Υπάρχει αναβρασμός στα νοσοκομεία που πρώτα έχουν μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης και απειλούνται με κλείσιμο. Την Πέμπτη 20 Ιούνη οι εργαζόμενοι της Πολυκλινικής πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο τους στην Ομόνοια. Διαμαρτύρονται για την συνεχή υποστελέχωση του νοσοκομείου που οδηγεί με γρήγορους ρυθμούς προς το κλείσιμο.

Κινητοποίηση ετοιμάζει για άλλη μια φορά και το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων. Καλεί σε απογευματινή συγκέντρωση την Πέμπτη 27/6 μετά την πανελλαδική στάση εργασίας. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν αρχικά έξω από το νοσοκομείο στις 6.30μμ όπου καλούν τους κατοίκους, τους τοπικούς φορείς, τις συλλογικότητες και τα κόμματα της περιοχής σε κοινή πορεία στην γειτονιά.

Την Τρίτη 25 Ιούνη την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη έκλεινε την ύλη της, η Ένωση Γιατρών Ρεθύμνου είχε καλέσει σε τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο τοπικό δικαστικό μέγαρο ενάντια στις πολιτικές διώξεις μελών της Ένωσης Γιατρών, της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και άλλων αγωνιστών που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης-τρόικας και αυτή τη στιγμή βρίσκονται κατηγορούμενοι με την απειλή της απόλυσης.

• Την πρώτη θέση στις εκλογές της Ένωσης Γιατρών Χανίων κατέκτησε το Μέτωπο Γιατρών για την Ανατροπή. Στις εκλογές ψήφισαν 131 γιατροί με 122 έγκυρα ψηφοδέλτια. Το Μέτωπο Γιατρών για την Ανατροπή πήρε 68 ψήφους και 4 έδρες, η Αγωνιστική Ενότητα Γιατρών πήρε 46 ψήφους και 3 έδρες, ενώ η ΔΗΠΑΚ πήρε 8 ψήφους. Με το Μέτωπο Γιατρών εκλέγονται οι: Ανδρέας Λιοδάκης, Νίκος Καραβίδας, Εμμανουέλα Μοδάτσου, Βύρων Λυκιαρδόπουλος.