Κύκλος εκδηλώσεων ΚΕΕΡΦΑ

Ανοιχτή εκδήλωση - συνέλευση οργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ Γιαννιτσών την Κυριακή 23/6 στο Εργατικό Κέντρο με ομιλητές τον Σπύρο Μαρκέτο, καθηγητή στο ΑΠΘ, την Μαρία Νικολακάκη καθηγήτρια στο Παν. Πελοποννήσου και εκπρόσωπο του «Αντιφασιστικού Μετώπου Παιδείας» και τον Κώστα Τορπουζίδη Δικηγόρο από την ΚΕΕΡΦΑ.

“Ανάμεσα σε αυτούς που συμμετείχαν ήταν και πέντε άτομα που δεν είχαν επαφή με την ΚΕΕΡΦΑ και άφησαν το τηλέφωνό τους για να δράσουν μαζί μας. Ένας μάλιστα από αυτούς ήταν ρωσοπόντιος μετανάστης και δήλωσε τη διαθεσιμότητά του να οργανώσει τους συμπατριώτες του”, μας είπε ο Μάκης Γεροντίδης.

“Αποφασίστηκε ένα πρόγραμμα δράσης για την επόμενη περίοδο με πιο σημαντικό σταθμό την διοργάνωση αντιφασιστικής κινητοποίησης στις 14 Σεπτέμβρη, που είναι ιστορική μέρα για τα Γιαννιτσά αφού είναι η μέρα μνήμης του ομαδικού τάφου 114 κατοίκων που δολοφονήθηκαν από τους ταγματασφαλίτες και τους Ναζί. Πέρσι αυτή τη μέρα προσπάθησαν να αμαυρώσουν οι φασίστες με την παρουσία τους στην πόλη, αλλά φέτος ξεκινάμε από τώρα μια πλατιά καμπάνια για να τους αναγκάσουμε να μην εμφανιστούν. Επίσης μέσα σε αυτά τα πλαίσια θα οργανώσουμε μια εκδήλωση με ιστορικό περιεχόμενο. Ακόμα αποφασίσαμε να οργανώσουμε κινητοποίηση όλου του Νομού Ημαθίας, στη Νάουσα για να μην αφήσουμε τη Χρυσή Αυγή να ανοίξει γραφεία στην πόλη. Για όλα αυτά αποφασίσαμε ότι χρειάζεται ο καλύτερος συντονισμός της ΚΕΕΡΦΑ που από δω και πέρα θα συνεδριάζει σε μόνιμη βάση”.

Επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ Κουκακίου-Ν. Κόσμου την Πέμπτη 20/6 το απόγευμα στον Πεζόδρομο της Γ. Ολυμπίου με ομιλητές τον Δημοσθένη Παπαδάτο, υποψήφιο διδάκτορα και τον Γιάννη Μαραβελάκη από την ΚΕΕΡΦΑ. “Από την εκδήλωση πέρασαν περίπου 30 άτομα από τη γειτονιά είτε από το κάλεσμα της αφίσας είτε γιατί ενημερώθηκαν από μέλη της τοπικής επιτροπής, ανάμεσά τους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ” μας είπε η Τάνια Βρυζάκη. Μια καθηγήτρια από το 14ο Λύκειο εξέφρασε την ανησυχία της για την επιρροή του φασισμού μέσα στα σχολεία. Ενας δικηγόρος έδωσε την εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και για την βαρβαρότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μετανάστες χωρίς χαρτιά. Στη διάρκεια της συζήτησης μπήκαν παραδείγματα από τις παρεμβάσεις της ΚΕΕΡΦΑ στην περιοχή και προτάθηκε να γίνει συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα στην Παιδική Χαρά Κουκακίου μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ από τα Πετράλωνα μέσα στον Ιούλη που ξεκινά να οργανώνεται από αυτή την εβδομάδα”.

Πικετοφορία οργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ Ν. Ιωνίας και η Πακιστανική Κοινότητα την Παρασκευή 21/6 στην πλατεία Σημηριώτη. “Πριν από μία εβδομάδα φασίστες έγραψαν ναζιστικά συνθήματα στην περιοχή και αποφασίσαμε να μην αφήσουμε αυτή την πρόκληση αναπάντητη”, μας είπε ο Άγγελος Μιχαηλίδης. “Από τη ντουντούκα κάναμε πλατύ κάλεσμα για το αντιφασιστικό διήμερο που οργανώνουμε στη Ν. Ιωνία με διαδήλωση στις 5/7 και εκδήλωση στις 6/7”.


ΠΑΤΗΣΙΑ-ΓΑΛΑΤΣΙ-ΚΥΨΕΛΗ

ΠΕΜΠΤΗ 27/6, Θεατράκι Κυψέλης, (Φωκίωνος Νέγρη) 7.30μμ

Ομιλητές: Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος-συγγραφέας του βιβλίου “Η πάλη ενάντια στο ρατσισμό σήμερα”, εκπρόσωπος ASANTE

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΠΕΜΠΤΗ 27/6, πλ. Σουρμένων, 6.30μμ

Ομιλητές: Δημήτρης Γαρδικλής, Σύλλογος Εργαζομένων Ασκληπιείο, Μάνος Νικολάου, ΚΕΕΡΦΑ

Θα ακολουθήσει πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 27/6, Πάρκο Γεωργιάδη, 6.30μμ

Ομιλητής: Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ

Ακολουθεί Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 27/6 πάρκο ΤΥΠΕΤ, 7μμ

Ομιλητές: Γιώργος Τσιρώνης ΔΣ ΟΕΝΓΕ, Σπυρος Κότσιας Σ.Ε. ΚΕΕΡΦΑ

ΡΕΘΥΜΝΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/6, Στέκι πολιτιστικών ομάδων Πανεπιστημίου Ρεθύμνου, 7μμ

Ομιλητής: Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ

ΕΞΑΡΧΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 2/7 θεατράκι (Άγιος Νικόλαος, Ασκληπιού) 7.30μμ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΤΡΙΤΗ 2/7 πλατεία Δημαρχείου 7μμ

Ομιλητής: Θανάσης Διαβολάκης, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά

ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 3/7, πλ. Χαλανδρίου, 7μμ

Ομιλητές: Αλέκος Βαρβέρης, σωματείο εργαζόμενων Δήμου Χαλανδρίου, Τάκης Ζώτος, δικηγόρος, Σ.Ε. ΚΕΕΡΦΑ, εκπρόσωπος Ρομά

ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΠΕΜΠΤΗ 4/7 θεατράκι πλατείας Ν. Ηρακλείου

Ομιλητές: Άρης Χατζηστεφάνου, δημοσιογράφος, Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, Κώστας Παπαδάκης, ΚΕΔΔΕ

Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “Νεοναζί: το Ολοκαύτωμα της μνήμης”

ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ – ΚΟΛΩΝΟΣ

ΠΕΜΠΤΗ 4/7 πλατεία Αγ. Γεωργίου (Ακαδημία Πλάτωνος) 7.30μμ

Ομιλητές: Γεωργία Μαυραγάννη, σκηνοθέτης, Ευγενία Κουνιάκη, δικηγόρος ΚΕΕΡΦΑ, Νάσος Μπράτσος, δημοσιογράφος ΕΡΤ, Salim Camrul, Μπαγκλαντές

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ – ΓΚΥΖΗ

ΠΕΜΠΤΗ 4/7 πλατεία Πανόρμου 7.30μμ

Τάκης Ζώτος, δικηγόρος, Σ.Ε. ΚΕΕΡΦΑ, Ίλσα Μανέ, Σύλλογος Αλβανών Φοιτητών, Κώστας Καταραχιάς, Σύλλογος Εργαζομένων Αγ. Σάββα

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΙΛΙΟΝ

ΠΕΜΠΤΗ 4/7 πλατεία Ιλίου, 7μμ

Ν. ΙΩΝΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/7, πλ. Σημηριώτη Διαδήλωση 6.30μμ

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/7, πλατεία έναντι ΗΣΑΠ 7μμ

Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, Τζαβέντ Ασλάμ, Ένωση Μεταναστών Εργατών

Εμυ Τζίβα Σ.Ε. ΚΕΕΡΦΑ, Κώστας Βαξεβάνης, Δημοσιογράφος