Λευτεριά στον Χελάλ

Καμπάνια υπογραφών για την απελευθέρωση του Χελάλ Αχμέντ, έχει ανοίξει η ΚΕΕΡΦΑ Εξαρχείων. Ο Χελάλ Αχμέντ είναι μέλος του ΣΕΚ, της ΚEEΡΦΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και από τους διοργανωτές των κινητοποιήσεων στη Μανωλάδα ενάντια στους μπράβους των παραγωγών φράουλας.

Συνελήφθη την Πέμπτη 13/6 στους Αγίους Αναργύρους, λόγω έλλειψης νομιμοποιητικών εγγράφων, πέφτοντας στην ουσία θύμα ενός ολόκληρου κυκλώματος δικηγόρων, αστυνομικών και υπαλλήλων που έναντι αδράς αμοιβής προμήθευαν σε μετανάστες έγγραφα πλαστά ως νόμιμα.

“Ο Χελάλ για χρόνια πίστευε ότι τα έγγραφα του ήταν γνήσια, εργαζόταν, είναι ασφαλισμένος, πλήρωνε την εφορία και ξαφνικά βρέθηκε κατηγορούμενος για πλαστά έγγραφα και έκτοτε κρατείται λόγω έλλειψης νομιμοποιητικών εγγράφων”, αναφέρει το κείμενο υπογραφών της ΚΕΕΡΦΑ Εξαρχείων. “Από την εργασία των μεταναστών όπως έδειξε και το παράδειγμα της Μανωλάδας αντλούνται υπερκέρδη, πολλές φορές, βουτηγμένα στο αίμα, πάντοτε στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Τα εκατομμύρια ευρώ που μαζεύει το κράτος από τα παράβολα κάθε είδους, ακόμη και από τις αιτήσεις για ιθαγένεια που τις έχει παγώσει, είναι το τίμημα που καταβάλλουν χιλιάδες μετανάστες για να ανταμειφθούν με ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα και επιθέσεις της αστυνομίας και των φασιστών. Είναι καιρός να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες. Είναι ο μόνος τρόπος για να μπει φρένο και στην ασυδοσία όσων εκδίδουν δικά τους έγγραφα νομιμοποίησης με το αζημίωτο και με σφραγίδες μέσα από Γραφεία της ΕΛΑΣ”. Κομμάτι της καμπάνιας αποτελεί η ανοιχτή εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ Εξαρχείων την Τρίτη 2/7 στο θεατράκι της οδού Ασκληπιού.