Έξω η ΧΑ από τα ΜΜΕ

«Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στην κοινωνία, τις αντιφάσεις της, τα προβλήματά της, τις αγωνίες, τις ιδέες και τις δράσεις, στον πολιτισμό, τον κόσμο του, τις διαφορετικές τάσεις, αναζητήσεις και δυναμικές του, σε κάθε πολίτη του κόσμου, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία», αναφέρει το τελευταίο ψήφισμα των εργαζόμενων στης ΕΡΤ.

Η απόφαση των εργαζόμενων της ΕΡΤ να κρατήσουν ανοιχτό το κανάλι και να το μετατρέψουν σε φωνή όλων όσων αντιστέκονται αποτελεί μια πρωτοπόρα επιλογή για όλο το εργατικό κίνημα και αναδεικνύει τη δύναμη των εργαζόμενων να υπερασπιστούν την πραγματική και πλουραλιστική ενημέρωση. Τρανταχτή απόδειξη είναι η δυνατότητα που έδωσαν οι εργαζόμενοι να γίνει το Σάββατο 22/6 εκπομπή με θέμα “Κοινωνία και Μετανάστευση” με ομιλητές τον Τζαβέντ Ασλάμ, τον Γιώργο Τσιρώνη, τον Πέτρο Κωνσταντίνου και τον Κώστα Παπαδάκη από την πλευρά της ΚΕΕΡΦΑ. Λίγους μήνες πριν όταν ο μετανάστης Ναζίμ Μαχμούντ είχε καταγγείλει τη ρατσιστική συμπεριφορά της αστυνομίας στην εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση του Κώστα Αρβανίτη τότε η εκπομπή κόπηκε. Σήμερα στην ΕΡΤ των Εργαζόμενων οι μετανάστες και οι συμπαραστάτες τους μπορούν να καταγγέλλουν δημόσια τα βασανιστήρια της αστυνομίας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα αστυνομικά τμήματα.

Ανεπιθύμητοι

Αυτή η δημοκρατική πολυχρωμία στην ΕΡΤ των Εργαζομένων σημαίνει ότι υπάρχουν και κάποιοι που είναι ανεπιθύμητοι. Αυτοί είναι η συμμορία της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή τάχθηκαν με την πλευρά του Σαμαρά υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ κατηγορώντας μάλιστα το κανάλι ως αντιδημοκρατικό γιατί δεν τους πρόβαλε.

Οι φασίστες δεν πρέπει να έχουν πρόσβαση στα ΜΜΕ. Πρώτα απ’ όλα γιατί δεν είναι πολιτικό κόμμα, είναι συμμορία δολοφόνων. Δεύτερο οι νεοναζί δεν έχουν πολιτικές απόψεις αλλά κάθε φορά που ανοίγουν το στόμα τους λένε ανιστόρητα ψέματα, όπως ότι το Ολοκαύτωμα δεν υπήρξε, ή ότι οι Εβραίοι πέθαναν από τύφο και άλλα παρόμοια φρικιαστικά. Και το τρίτο είναι ότι ο καλύτερος τρόπος να υπερασπιστούν οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι τη δημοκρατία και τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα από καταγωγή, φύλο ή σεξουαλική προτίμηση, είναι να παλέψουν για να κόψουν τη φόρα στους εχθρούς της δημοκρατίας, στους νοσταλγούς του Μεταξά, του Μουσολίνι και του Χίτλερ, που απολαμβάνουν την κάλυψη της κυβέρνησης, της αστυνομίας και των δικαστηρίων για τα εγκλήματά τους.

Υπεράσπιση της δημοκρατίας για όλους τους εργαζόμενους στην ενημέρωση και ειδικά για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, που δείχνουν το δρόμο για όλη την εργατική τάξη, σημαίνει αποκλεισμός από τα ΜΜΕ των νεοναζί που επιβουλεύονται τα δημοκρατικά δικαιώματα.