Δικηγόρος -έμμισθος συνεργάτης της Χρυσής Αυγής μηνύει την Εργατική Αλληλεγγύη

Ένας έμμισθος συνεργάτης βουλευτή της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, ο Ι. Ανδριόπουλος, γνωστός από την προσφυγή που είχε υποβάλει στο ΣτΕ κατά του νόμου για την ιθαγένεια, προχώρησε σε μήνυση κατά της “Εργατικής Αλληλεγγύης”, της εφημερίδας του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με στόχο την λογοκρισία και τη φίμωση της φωνής της αριστεράς που μάχεται κατά της συγκυβέρνησης των Μνημονίων και δεν χαρίζεται στο ρατσισμό και το φασισμό. Μιας εφημερίδας που στηρίζει αταλάντευτα τους αγώνες του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος, προβάλλοντας τη δράση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Ο Ανδριόπουλος καταμαρτυρά στην Εργατική Αλληλεγγύη και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Θωίδου, η οποία πρωτοστατεί στον αγώνα ενάντια στους νεοναζί στην Νίκαια, ότι τον συκοφαντούν αποκαλώντας τον «φασίστα» και εκτιμώντας ότι κινήθηκε κατά του νόμου για την ιθαγένεια υλοποιώντας τα σχέδια του Καρατζαφέρη και του Σαμαρά, που εκείνη την περίοδο τα βρήκαν για να συγκυβερνήσουν, συμφωνώντας στο αίτημα του πρώτου για ανατροπή του νόμου.

Σχέση

Ο ίδιος ο Ανδριόπουλος ομολόγησε τη σχέση του με το φασισμό, για τον οποίο προφανώς δεν έχουμε κοινό ορισμό, με την παρακάτω ανακοίνωσή του:

«Στα πλαίσια της Δικηγορικής μου ιδιότητας έχω υπογράψει σύμβαση ιδιωτικού δικαίου από 17.06.2012 προσωπικά με βουλευτή επαρχίας του Κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή με πάγια περιοδική αμοιβή σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 2 του Ν. 1366/1983 ως επιστημονικός συνεργάτης και αποκλειστικά για το κοινοβουλευτικό του έργο».

Φαίνεται ότι ο «επιστημονικός συνεργάτης» Ι. Ανδριόπουλος, βρήκε τρόπο να δικαιολογήσει την αμοιβή του εργοδότη του, που του την εξασφαλίζει από το Ταμείο του ναζιστικού μηχανισμού της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για χυδαία απόπειρα των δήθεν «αντισυστημικών» νεοναζί της Χρυσής Αυγής να προωθήσουν την επίθεση κατά της αριστεράς που ενορχηστρώνει ο Σαμαράς και οι ειδικοί του σύμβουλοι.

Η απόπειρα λογοκρισίας και φίμωσης με μήνυση είναι συμπλήρωμα των επιθέσεων των Ταγμάτων Εφόδου της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές, επιχειρώντας να συνδυάσουν τις επιθέσεις στο δρόμο για την επιβολή τρόμου με την «νομιμοποίηση» μέσω της δικαστικής δίωξης. Το τελευταίο διάστημα έχει στοχοποιηθεί ιδιαίτερα ο πολιτικός χώρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με καταστροφές σε αυτοκίνητα στελεχών και σε Γραφεία.

Την ίδια περίοδο, που οι φασίστες της Χρυσής Αυγής τάσσονται υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ, της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ, της καταστροφής της Χαλκιδικής με τις «επενδύσεις» - θάνατο των Καναδών χρυσοθήρων, απλώνουν το χέρι στο Σαμαρά για να προχωρήσουν μαζί την επίθεση στην αριστερά.

Η μήνυση αυτή ξαναπιάνει το νήμα των παλιότερων διώξεων κατά συντακτών της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη από τον Κ. Πλεύρη, τον Π. Ψωμιάδη και τον Ν. Μάρτη. Και τότε σύσσωμη η δεξιά πολυκατοικία, από τους νεοναζί μέχρι τους δεξιούς και τους νοσταλγούς της χούντας, ήθελαν τις διώξεις των μελών της Οργάνωσης Σοσιαλιστική Επανάσταση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

Καλούμε την αριστερά, τα συνδικάτα, τις κινήσεις υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών, τους φοιτητικούς συλλόγους να καταδικάσουν αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις των νεοναζί και να κλιμακώσουν τους αγώνες για να απαλλαγούμε από την συγκυβέρνηση των μνημονίων της λιτότητας, των απολύσεων, του ρατσισμού και της συνεργασίας με τους νεοναζί στην επίθεση κατά της αριστεράς.

Ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ