Νέα απεργία στα νοσοκομεία στις 24 Ιούλη

Μήνυμα κλιμάκωσης μετά την Πανεργατική Απεργία στέλνουν τα νοσοκομεία. ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ καλούν σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 24/7 με συγκέντρωση στις 11.30πμ στο Υπουργείο Υγείας.

Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία παλεύουν ενάντια στις 2500 χιλιάδες απολύσεις που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση με τις «διαθεσιμότητες», την κατάργηση νοσοκομείων και τη μείωση των οργανικών θέσεων που έχει επιβάλλει με τους νέους Οργανισμούς λειτουργίας.

Η απόφαση για την νέα απεργία ήρθε κάτω από την οργή των γιατρών και των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, την πίεση που ασκούν οι συντονισμοί των Πρωτοβάθμιων σωματείων για να σωθούν τα νοσοκομεία και οι θέσεις εργασίας. Σημαντικό ρόλο έπαιξε το Συντονιστικό του Αγίου Σάββα που συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή μελών ΔΣ και εργαζόμενων από εννέα Νοσοκομεία της Αθήνας.

Την Πέμπτη 18/7 υπάρχει σύσκεψη όλων των πρωτοβάθμιων Σωματείων για την καλύτερη οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης στο Ξενοδοχείο Νοβοτέλ στις 10πμ. Το δίκτυο των γιατρών, των νοσηλευτών και των εργαζόμενων «Πρωτοβουλία Γένοβα-Νυστέρι» έχει κυκλοφορήσει ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι χρειάζεται η μαζική συμμετοχή στις ήδη αποφασισμένες απεργίες, αλλά ότι υπάρχει η ανάγκη και η δυνατότητα για άμεση απεργιακή κλιμάκωση σε συντονισμό με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις και το πολυνομοσχέδιο.

Η ανακοίνωση του «Νυστεριού» που κυκλοφορεί σε όλα τα νοσοκομεία αναφέρει για τη συνέχεια: «Ο φασίστας υπουργός υγείας ανακοινώνει τον αριθμό των 2500 εργαζομένων στην υγεία που θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας ενώ βάζει και χρονοδιάγραμμα για την αναδιοργάνωση του ΕΣΥ, το κλείσιμο δηλαδή νοσοκομείων και τμημάτων. Τώρα είναι η ώρα εμείς οι υγειονομικοί να βγούμε μπροστά. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις στις γειτονιές και συντονιζόμαστε με τα κατειλημμένα δημαρχεία και σχολεία και ξεδιπλώνουμε τον δικό μας απεργιακό σχεδιασμό… Απαιτούμε την επέκταση της απεργίας στις 17/7, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου - νέου μνημονίου και συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση.

Οργανώνουμε γενικές συνελεύσεις και μετατρέπουμε την προκηρυγμένη απεργία για τις 24/7 (ΟΕΝΓΕ- ΠΟΕΔΗΝ) σε τριήμερη από Δευτέρα 22/7. Μονόδρομος νίκης είναι η κλιμάκωση στη συνέχεια με απεργία διαρκείας στο χώρο της υγείας».