Όχι στο ξεπούλημα του Τ.Τ.

Με 24ωρη απεργία την Παρασκευή 12 Ιούλη απάντησαν οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην απόφαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να χαρίσει το ΤΤ στη Eurobank.

“Μετά το σπάσιμο της τράπεζας σε καλή και κακή, σήμερα βλέπουμε να της δίνεται η χαριστική βολή, μέσω μιας θολής διαδικασίας εκποίησης. Διαπιστώνουμε το πώς μια μη συστημική τράπεζα έρχεται να σώσει συστημικές τράπεζες. Παρακολουθούμε μαγειρέματα εξυπηρέτησης διαπλεκόμενων συμφερόντων, με τη δικαιολογία της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος”, τόνισε στην Ε.Α. ο Αντιπρόεδρος του. Συλλόγου Εργαζομένων, Έκτορας Καββαδίας εξηγώντας πως, “ενώ οι εργαζόμενοι τηρήσαμε στο ακέραιο τη συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, από το υπουργείο και το ΤΧΣ μας ενημερώνουν ότι δεν μπορούν να δεσμευτούν για όσα οι ίδιοι υποσχέθηκαν λίγους μήνες πριν”, δηλαδή τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την αυτονομία του ΤΤ.

“Οι εργαζόμενοι στο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έδωσαν για μια ακόμη φορά ηχηρή απάντηση σε όλους αυτούς που επιθυμούν να «παίξουν» με την περιουσία του Ελληνικού Λαού, εξυπηρετώντας ιδιοτελή και σκοτεινά συμφέροντα”, αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου. “Η πολύ μεγάλη συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία αποδεικνύει την αγωνιστική διάθεση, το σθένος, την πυγμή και το δυναμισμό όλων των συναδέλφων, διατρανώνοντας ότι είναι εδώ, ότι θα παραμείνουν και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, πάνω από όλα για τη διατήρηση του θεσμού της Λαϊκής Αποταμίευσης, έτσι όπως αυτός υπηρετεί επί 113 χρόνια από τον ιστορικό οργανισμό που λέγεται Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Διαμηνύουμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως θα πράξουμε ό, τι είναι απαραίτητο για να προστατέψουμε την αυτόνομη λειτουργία και το διακριτό ρόλο του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που είναι το «σπίτι» μας, την αξιοπρέπειά μας, τις θέσεις εργασίας μας και τα δικαιώματά μας».