Κύκλος εκδηλώσεων - συνελευσεων της ΚΕΕΡΦΑ στις γειτονιές

Συνεχίζεται ο κύκλος εκδηλώσεων συνελευσεων της ΚΕΕΡΦΑ στις γειτονιές.

Την Τετάρτη 10/7, στο Ταπητουργείο, εκδήλωση πραγματοποίησε η ΚΕΕΡΦΑ σε Παγκράτι -Βύρωνα – Καισαριανή με ομιλητή τον Γιώργο Τσιρώνη, από το ΔΣ της ΟΕΝΓΕ. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έχουν κάνει οι προηγούμενες κυβερνήσεις να ρίξουν τα βάρη της διάλυσης των νοσοκομείων στους μετανάστες και τόνισε ότι το εργατικό και αντιρατσιστικό -αντιφασιστικό κίνημα χρειάζεται να συνεχίσει ακόμα πιο εντατικά τη δράση του, απαιτώντας από την κυβέρνηση ένα πραγματικό αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που θα δίνει χαρτιά στους μετανάστες, ιθαγένεια για τα παιδιά και θα πετάξει τους φασίστες έξω από τις γειτονιές.

Ο καλοκαιρινός κύκλος εκδηλώσεων -συνελεύσεων της ΚΕΕΡΦΑ κλείνει την Τρίτη 16/7 με εκδήλωση στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα και στην πλατεία Γαρδένια στου Ζωγράφου.


Ταύρος

Σύσκεψη την Πέμπτη 18/7 στις 6.30μμ στο Δημαρχείο Ταύρου καλεί η ΚΕΕΡΦΑ Πετραλώνων-Θησείου-Ταύρου, μετά την φασιστική επίθεση που έγινε σε σπίτι μεταναστών την Παρασκευή 12/7.

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η τοπική ΚΕΕΡΦΑ: “Φασιστική επίθεση έγινε σε σπίτι μεταναστών στον Ταύρο, από τραμπούκους της Χρυσής Αυγής. Η επίθεση έγινε την Παρασκευή το βράδυ, όπου 6 φασίστες εισέβαλαν στο σπίτι των μεταναστών σπάζοντας το παράθυρο. Αφού στην αρχή προσποιήθηκαν ότι είναι αστυνομικοί και ζήτησαν να δουν τα χαρτιά των μεταναστών, όταν οι μετανάστες ζήτησαν να έρθει το περιπολικό αυτοί άρχισαν να τους βρίζουν και να τους χτυπούν λέγοντας πως είναι μέλη της Χρυσής Αυγής. Αφού τους χτύπησαν τους έκλεψαν τσαντάκια με χαρτια για τη δουλειά τους, διάφορες μικρές συσκευές καθώς και ένα χρηματικό ποσό που είχαν εκείνη τη στιγμή στο σπίτι τους. Όλα αυτά μπροστά στα έκπληκτα μάτια των κατοίκων της γειτονιάς. Όταν οι μετανάστες αναγνώρισαν τους 2 απο αυτούς τότε όλοι μαζί τράπηκαν σε φυγή.

Καλούμε τις συλλογικότητες, τα συνδικάτα και τους φορείς της γειτονιάς να καταδικάσουν τα ρατσιστικά εγκλήματα σε βάρος μεταναστών εργατών. Καταγγέλουμε τη ρατσιστική δράση των τραμπούκων δολοφόνων της Χρυσής Αυγής που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το εργατικό κίνημα. Η ΚΕΕΡΦΑ μαζί με τη γειτονιά θα απαντήσει με μαζική κινητοποίηση για να μπορέσουμε να απομονώσουμε τις δολοφονικές τακτικές των φασιστικών αυτών ομάδων. Εργάτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι”.