Ηλιούπολη: φασιστική επίθεση στο «Συνεργείο»

Φασιστική επίθεση με καδρόνια και λοστούς, πραγματοποίησε ομάδα χρυσαυγιτών στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη το απόγευμα της Τετάρτης 10/7. Την ίδια ώρα μέσα στο χώρο βρίσκονταν μικρά παιδιά που έκαναν μάθημα αγγλικών. Ενώ όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο ΕΚΧ Συνεργείο, την επίθεση παρακολουθούσε η αστυνομία.

“Το χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου χτύπησε έναν ενήλικο σύντροφο και δύο ανήλικους ενώ προκάλεσαν και υλικές ζημιές στην υποδομή του κτηρίου”, αναφερει η ανακοίνωση. “Για εμάς είναι πλέον προφανές ότι η επίθεση του χρυσαυγίτικου τάγματος εφόδου, ύστερα από μια σειρά κλιμακούμενων ενεργειών που είχαν προηγηθεί σηματοδοτεί το τέλος των όποιων φιλοδοξιών τρέφουν οι νεοναζί στη γειτονιά μας. Οι χρυσαυγίτες μόλις έχασαν τον πόλεμο στην Ηλιούπολη ακριβώς γιατί το Συνεργείο θα συνεχίσει να λειτουργεί ως χώρος κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής παρέμβασης και κανένα τάγμα εφόδου δεν μπορεί αυτό να το αποτρέψει».

“Οι επιθέσεις στην περιοχή των Νοτίων έχουν αυξηθεί από τη στιγμή που η Χρυσή Αυγή άνοιξε γραφεία -ορμητήρια στον Άλιμο. Η νέα επίθεση στο “Συνεργείο” αναδεικνύει την ανάγκη ενός μεγάλου- μαζικού αντιφασιστικού συλλαλητηρίου που θα συσπειρώσει φορείς, σωματεία συλλογικότητες της περιοχής, απαιτώντας να ξεκουμπηστουν οι Χρυσαυγίτες και να κλείσουν τα γραφεία τους”, μας είπε ο Μάνος Νικολάου από την ΚΕΕΡΦΑ στα Νότια.