Πολιτισμός
Θέατρο: Πρεμιέρες

Δεκάδες είναι οι παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα την εβδομάδα που διανύουμε αποδεικνύοντας πως και η φετινή χρονιά βάζει δημιουργικές παρακαταθήκες για τις παραστατικές τέχνες. 

\r\n
\r\n
Ανάμεσά τους ξεχωρίζουμε την παράσταση \"Από πρώτο χέρι\" σε σκηνοθεσία της Γεωργίας Μαυραγάνη που ανεβαίνει στην σκηνή του Bios, κάνοντας πρεμιέρα την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου και για 8 μόνο παραστάσεις.(Πέμπτη έως Κυριακή – 8.30μμ). Με υλικά τις πραγματικές μνήμες και αφηγήσεις των ανθρώπων που εργάστηκαν ως καπνεργάτες ή ως αγρότες-καλλιεργητές στα καπνά του Αγρινίου, συντίθεται μια παράσταση εστιασμένη στον καθημερινό μόχθο των ανθρώπων. Παίζουν: Κατερίνα Καραδήμα, Μαντώ Κεραμυδά, Δανάη Σπηλιώτη.
\r\n
 
\r\n
Μεγάλη επιτυχία είχε και η πρεμιέρα για δεύτερη χρονιά της παιδικής παράστασης “Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και Κλεομένης” σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι. Οι Τζέλα, Λέλα και Κόρνας μένουν στην οδό Σκουπιδοπόλεως. Στη γειτονιά δεν υπάρχει πουθενά ένα παρκάκι για να παίξουνε. Ούτε αλάνα ή γηπεδάκι υπάρχει, τα στενά είναι όλα παρκαρισμένα με αυτοκίνητα. Οι τέσσερις φίλοι δημιουργούν χώρο εκεί που δεν υπάρχει. Μεταμορφώνουν το αφιλόξενο και εχθρικό για παιδιά αστικό τοπίο σε ένα απέραντο φανταστικό παιχνιδότοπο. Η παράσταση σε κείμενο του Volker Ludwig θα παίζεται στο Θέατρο Πορεία (Τρικόρφων 3-5) κάθε Κυριακή στις 12μεσ. Παίζουν: Πολυξένη Ακλίδη, Βασίλης Κουκαλάνι, Χάρης Χαραλάμπους, Δημήτρης Μυλωνάς, Πέτρος Σπυρόπουλος, Νάνσυ Σιδέρη, Μιχάλης Τιτόπουλος.
\r\n
 
\r\n
Για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια στο Θέατρο Παραμυθίας έκανε πρεμιέρα η εξαιρετική παράσταση Ψύχωση [4.48 psychosis] της Sarah Kane σε σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή. Καθώς όλες οι ανθρώπινες ανάγκες και οι επιθυμίες γίνονται εμπορεύσιμες οι άνθρωποι μετατρέπονται σε εμπορεύματα και αριθμητικές μονάδες, μια παράσταση που ανεβαίνει κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο.
\r\n
 
\r\n
Μια πολύ ενδιαφέρουσα Θεατρική Εγκατάσταση, μια πειραματική εικαστική δράση με τις φωνές της Αμαλίας Μουτούση και του Αντώνη Μυριαγκού συνθέτουν ηχητικά τοπία, κάτω από την σκηνοθετική καθοδήγηση της Νίκης Ορφανού στην παράσταση «Πόλη με ξύλινα παντζούρια» (από τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου έως Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014) στο \'Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
\r\n