Αντιφασιστικό κίνημα
Πειραιάς: Χρυσαυγίτες στο σκαμνί

 Αντιφασιστική συγκέντρωση στα δικαστήρια του Πειραιά τη Δευτέρα 20 Οκτώβρη στις 9πμ καλεί η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία, όπου δικάζονται τα δύο στελέχη της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, Σαλούφας και Αποστόλου. 

\r\n
\r\n
Η δίκη γίνεται μετά από μήνυση που κατέθεσαν μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά για την επίθεση που δέχτηκαν από 4 Χρυσαυγίτες στις 15 Σεπτέμβρη 2012, στη διάρκεια αντιφασιστικής εξόρμησης στο κέντρο του Πειραιά στην οδό Σωτήρος. Η συμμορία των Χρυσαυγιτών φωτογραφήθηκε λίγα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση και έτσι αναγνωρίστηκαν τα δύο πρωτοκλασάτα στελέχη Σαλούφας και Αποστόλου.
\r\n
 
\r\n
Ο Αποστόλου, πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής του Πειραιά, είναι προφυλακισμένος από το Νοέμβρη του 2013. Κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για εκβίαση. Προφυλακίστηκε μετά από επεξεργασία στοιχείων από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Κατηγορείται επίσης για συμμετοχή σε εισβολές και επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε σπίτια και μαγαζιά μεταναστών. Όπως παρουσιάζει το Βήμα της Κυριακής (12/10) ο Αποστόλου ομολογεί σε ηχητικό ντοκουμέντο που διαθέτει η εφημερίδα ότι ο ίδιος έβαλε τον Ρουπακιά στις ομάδες ασφαλείας της Χρυσής Αυγής. Επίσης, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, ο Αποστόλου είχε συνεργασία με την αστυνομία, και συγκεκριμένα με τον Διοικητή Ασφαλείας του αστυνομικού τμήματος Νίκαιας, Γιοβανίδη.
\r\n
 
\r\n
Ο Σαλούφας ήταν προσωπικός φρουρός του βουλευτή της ΧΑ, Νίκου Κούζηλου. Και οι δύο μαζί συμμετείχαν σε επίθεση –βεβήλωση που είχε γίνει στο σημείο της δολοφονίας του Π. Φύσσα και αργότερα στο στέκι Ρεσάλτο, τον Ιανουάριο του 2014. Η συγκεκριμένη υπόθεση της επίθεσης της Χρυσής Αυγής στα μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας, είναι μία από τις δεκάδες υποθέσεις που έχουν ενταχθεί στην δικογραφία με βάση την οποία η Χρυσή Αυγή διώκεται ως εγκληματική οργάνωση.
\r\n
 
\r\n
«Απαιτούμε να καταδικαστούν οι Σαλούφας και Αποστόλου για την επίθεση στα μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά και τα στελέχη και οι βουλευτές της Χ.Α για τις επιθέσεις και τις δολοφονίες που οργάνωσαν και εκτέλεσαν. Να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα από ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις. Να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο κέντρο του Πειραιά που λειτουργούν ως ορμητήρια δολοφονικών επιθέσεων» καταλήγει η προκήρυξη της Πρωτοβουλίας που καλεί στη συγκέντρωση στα δικαστήρια.
\r\n