Πολιτική
Σκούπα στην κυβέρνηση της φτώχειας, του ρατσισμού και του πολέμου

Συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στο ΣτΕ την Παρασκευή 10/10

Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος πήραν από τη Βουλή παράταση για τη συγκυβέρνησή τους και προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα την χρησιμοποιήσουν για να διαμορφώσουν μια «στρατηγική εξόδου» από τα μνημόνια και όλα τα δεινά. Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να κρύψει ότι ακόμη και στην τελευταία της πνοή είναι μια κυβέρνηση της φτώχειας, του ρατσισμού και του πολέμου.
\r\n
 
\r\n
\r\n
Οι φίλοι του Σαμαρά στο ΔΝΤ και στην ΕΕ κάνουν ό,τι μπορούν για να τον στηρίξουν στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, να τον διευκολύνουν να ζωγραφίζει εικόνα «εξόδου» από τα μνημόνια. Αλλά όλες οι συνταγές και οι φόρμουλες που μαγειρεύουν σημαίνουν μεγαλύτερες περικοπές και περισσότερη φτώχεια. Με ή χωρίς το ΔΝΤ, η εποπτεία της ΕΕ είναι έτσι κι αλλιώς μηχανισμός λιτότητας που απαιτεί θηριώδη ποσά για την εξυπηρέτηση του χρέους. Όσο για την «έξοδο στις αγορές», σημαίνει δανεισμό με επιτόκια επιπέδου 2010, τότε που ξεκίνησαν τα μνημόνια.  Αυτή την αλήθεια την ομολόγησε το Χρηματιστήριο με την βουτιά την Τρίτη. Αν το χρέος δεν είναι βιώσιμο τώρα (που δεν είναι), θα γίνει ακόμη χειρότερο με αναχρηματοδότηση από τις αγορές.
\r\n
 
\r\n
Ο ίδιος ο πυρήνας της σαμαροβενιζελικής «εξόδου» είναι σάπιος και γι’ αυτό συνδυάζεται με απόπειρες κλιμάκωσης της ρατσιστικής υστερίας. Χρειάζονται πλέον μόνιμα ένα μηχανισμό αποπροσανατολισμού και τον αποζητούν στα πιο βάρβαρα μέτρα κατά των μεταναστών. Η επιχείρηση-σκούπα που οργανώνει η ΕΕ αυτές τις μέρες είναι γενίκευση της αθλιότητας του «Ξένιου Δία» που ξεκίνησαν ο Σαμαράς και ο Δένδιας το 2012. Η διεθνής αντιφασιστική συνάντηση που οργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο επιβεβαίωσε την ανάγκη να παλέψουμε συντονισμένα ενάντια στα ρατσιστικά αίσχη.
\r\n

Φρικαλεότητες

\r\n
Η ρατσιστική υστερία κλιμακώνεται και με την ισλαμοφοβική προπαγάνδα που εκπορεύεται από τη νέα ιμπεριαλιστική εκστρατεία των ΗΠΑ και των «προθύμων» τους στη Μέση Ανατολή. Θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι μόλις πριν από λίγους μήνες το Ισραήλ σκότωνε μαζικά γυναικόπαιδα στη Γάζα και να πιστέψουμε ότι τώρα οι αμερικάνοι και οι σύμμαχοί τους υπερασπίζονται τον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό απέναντι στους «ισλαμοφασίστες». Έσπειραν και σπέρνουν το θρησκευτικό μίσος στο Ιράκ και στη Συρία και οι βόμβες τους μόνο χειρότερες φρικαλεότητες μπορούν να φέρουν.
\r\n
 
\r\n
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, οι ΗΠΑ θέλουν εκτός από τη Σούδα να χρησιμοποιούν και το Καστέλι σαν βάση για τους βομβαρδισμούς στη Μέση Ανατολή, αλλά ο Σαμαράς φοβάται ότι για να παραχωρήσει το Καστέλι χρειάζεται ψηφοφορία στη Βουλή, την οποία δεν είναι σίγουρος ότι θα την κερδίσει. Τόσο «σταθερή» είναι η συγκυβέρνηση της φτώχειας, του ρατσισμού και του πολέμου! Μπορούμε και πρέπει να τους «σκουπίσουμε» χωρίς αναμονή.
\r\n