Διεθνή
100.000 στους δρόμους στο Δουβλίνο για το νερό

Πάνω από 100.000 διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους του Δουβλίνου το περασμένο Σάββατο ενάντια στα σχέδια της Ιρλανδικής κυβέρνησης να χαρατσώσει τον κόσμο για το νερό. Στην Ιρλανδία τα σπίτια δεν έχουν μετρητές για το νερό, παραδοσιακά θεωρείται δημόσιο αγαθό σε μια χώρα πλούσια σε βροχοπτώσεις. Τώρα, στα πλαίσια της λεγόμενης «εξόδου» από τα μνημόνια, κυβέρνηση και ΕΕ προσπαθούν να επιβάλουν την πληρωμή.

\r\n
\r\n
Η καμπάνια Right2Water (Δικαίωμα στο Νερό) στηρίζεται από συνδικάτα, το Σιν Φέιν, τη Συμμαχία κατά της Λιτότητας και την κίνηση Οι Άνθρωποι Πάνω από τα Κέρδη, όπου συμμετέχει και το ΣΕΚ Ιρλανδίας. Η συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου ξεπέρασε και τις προσδοκίες των οργανωτών. Ήταν το μεγαλύτερο ξέσπασμα εργατικής οργής από τότε που η Ιρλανδία μπήκε στα μνημόνια, όπως η Ελλάδα.
\r\n
 
\r\n
Οι μαχητικές διαθέσεις των διαδηλωτών που ήρθαν κύρια από τις φτωχές εργατογειτονιές εκφράστηκαν με ζητωκραυγές όταν ένας από τους ομιλητές, ο βουλευτής και μέλος του ΣΕΚ Ρίτσαρντ Μπόιντ-Μπάρετ δήλωσε ότι αυτό που χρειάζεται είναι μια επανάσταση στην Ιρλανδία.
\r\n