Μαθητές
Όχι στο Νέο Λύκειο

Από τις 15 Οκτώβρη οι μαθητές του 39ου Λυκείου- Γυμνασίου Αθήνας έχουν προχωρήσει σε κατάληψη καλώντας τους καθηγητές και τους γονείς σε συμπαράσταση.
\r\n
 
\r\n
Όπως αναφέρει το κείμενο της επιτροπής αγώνα των μαθητών, η κατάληψη αφορά στο Νέο Λύκειο και τους τρόπους εξέτασης των μαθητών. Στις ελλείψεις καθηγητών και καθαριστριών αλλά και σε ρατσιστικές συμπεριφορές μερίδας καθηγητών σε μαθητές μετανάστες. Διεκδικούν κατάργηση του Νέου Λυκείου και αύξηση των δαπανών για την Παιδεία.
\r\n
 
\r\n
• Το πρωί της Τρίτης 14 Οκτώβρη ένα περιπολικό επιχείρησε να συλλάβει ένα δεκάχρονο μαθητή σε σχολείο του Κερατσινίου έπειτα από μήνυση γονιού (με ξενοφοβική συμπεριφορά όπως κατάγγειλε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Πειραιά), επειδή ο μαθητής μάλωσε με το γιο του. Η σύλληψη δεν έγινε, καθώς η διευθύντρια και οι δάσκαλοι δεν επέτρεψαν στην αστυνομία να μπει στο χώρο του σχολείου. Το ίδιο απόγευμα οργανώθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής από το Σύλλογο Δασκάλων και την Ένωση Γονέων. 
\r\n
 
\r\n
Σειρά ερωτημάτων για το περιστατικό που χρειάζεται να απαντηθούν δημοσίευσε με ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ, λίγες μέρες μετά τονίζοντας πως οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης έξω ή μέσα στα σχολεία.