Εργατικό κίνημα
ΟΛΜΕ-ΔΟΕ: Συλλαλητήριο

Σε κοινά συλλαλητήρια για την υπεράσπιση της Δημόσιας Παιδείας καλούν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ την Πέμπτη 23/10. Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6μμ στα Προπύλαια, στην Θεσσαλονίκη στις 6μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ συγκεντρώσεις θα γίνουν στις έδρες των Περιφερειών στις υπόλοιπες πόλεις.

\r\n
\r\n
Η ανακοίνωση-κάλεσμα αναφέρει ανάμεσα σε άλλα «Καλούμε: εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους σε συστράτευση και διαρκή παρατεταμένο αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και των κυρίαρχων τάξεων. Την ΑΔΕΔΥ, τη ΓΣΕΕ και τις Ομοσπονδίες να εξαγγείλουν και να συντονίσουν απεργιακό αγώνα με αφετηρία το μήνα Νοέμβριο, ο οποίος θα αγκαλιάζει και θα αναδεικνύει τα προβλήματα όλων των εργαζομένων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Όλους τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν τις  αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ για απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης και να μη συμμετέχουν σε διαδικασίες που έχουν ως στόχο τη χειραγώγηση, την απόλυση, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την κατηγοριοποίηση των σχολείων».
\r\n
\r\n

Πανεκπαιδευτικό

\r\n
\r\n
Oι δύο Ομοσπονδίες χρειάζεται να πάρουν υπόψη τους το κάλεσμα των φοιτητών και των μαθητών για τις 6 Νοέμβρη (περισσότερα στη σελίδα 7), να καλέσουν στο συλλαλητήριο έτσι ώστε να γίνει πανεκπαιδευτικό.
\r\n
 
\r\n
Κινηματικές πρωτοβουλίες παίρνουν και οι ΕΛΜΕ. Η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί σε τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 22/10 και παράσταση διαμαρτυρίας στις 12μ στην Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης για τις ελλείψεις σε βιβλία-καθηγητές και με αίτημα την κατάργηση του «Νέου Λυκείου» και της «Τράπεζας Θεμάτων».
\r\n
 
\r\n
Η ΕΛΜΕ Εύβοιας την ίδια μέρα και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίων & Λυκείων οργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Η Δημόσια Εκπαίδευση στο στόχαστρο, Νέο Λύκειο - ένας χρόνος εφαρμογής του εξοντωτικού νόμου, Υποστελέχωση Μονάδων Ειδικής Αγωγής» στις 6.30μμ στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.
\r\n
 
\r\n
Την Τρίτη 21/10 την ώρα που η ΕΑ πήγαινε στο τυπογραφείο ήταν προγραμματισμένη σύσκεψη που είχε καλέσει η Γ’΄ΕΛΜΕ Αθήνας με στόχο να βγουν κινηματικές πρωτοβουλίες για το αμέσως επόμενο διάστημα. Καλεσμένοι ήταν οι Σύλλογοι Δασκάλων «Αθηνά» και «Αριστοτέλης», οι Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων 5ης και 6ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας, Γαλατσίου και Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και τα 15μελή μαθητικά συμβούλια της περιοχής ευθύνης της ΕΛΜΕ.
\r\n