Εργατικό κίνημα
Διοικητικοί: Ξαναπιάνουν το νήμα του αγώνα

Με στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις στο κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθήνας, απαντάνε οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ στις κινήσεις του πρύτανη Φορτσάκη.
\r\n
\r\n
 
\r\n
Από την προηγούμενη βδομάδα, το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου παραμένει κλειδωμένο κατά τη διάρκεια της μέρας, ενώ οι ιδιωτικοί φύλακες που έχει προσλάβει ο πρύτανης ελέγχουν μέσα από τα κάγκελα ποιος θα μπει, ποιος θα βγει, για πόση ώρα θα μείνει στο κτίριο. Την εικόνα συμπληρώνει μια διμοιρία ΜΑΤ που είναι μόνιμα “παρκαρισμένη” έξω από το κτίριο και λειτουργεί τρομοκρατικά. 
\r\n
Ο Σύλλογος των εργαζομένων του ΕΚΠΑ κατήγγειλε με ανακοίνωσή του το κλείσιμο του κτιρίου αναφέροντας πως αυτή η πρακτική είναι όχι μόνο αυταρχική αλλά και επικίνδυνη, καθώς είναι αδύνατο να βγει κάποιος από το κτίριο σε περίπτωση ανάγκης. Τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Οκτώβρη προχώρησε σε στάση εργασίας και κινητοποίηση καταφέρνοντας μαζί με τους φοιτητές να σπάσει το λοκ- άουτ.
\r\n
 
\r\n
“Η απάντηση του αναπληρωτή πρύτανη, Μπουραζέλη, στη συνάντησή μας μαζί του τη Δευτέρα, ήταν πως είναι αναρμόδιος για τέτοιες αποφάσεις”, μας είπε η Βανέσσα Πεντογάλου, εργαζόμενη στο Πανεπιστήμιο. “Μας είπε επίσης πως αν θέλουμε να συζητήσουμε το οτιδήποτε μαζί του θα πρέπει να βγούμε από το προαύλιο όπου πραγματοποιούμε την κινητοποίηση.”
\r\n
 
\r\n
Συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι, οι διοικητικοί του Πολυτεχνείου και φοιτητές όπου μέσα από τις συνελεύσεις τους στηρίζουν κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων. Στη συνέχεια έγινε κοινή συνέλευση που αποφάσισε συμμετοχή στις 23 Οκτώβρη και στις 6 Νοέμβρη, όπου ήδη από μια σειρά συλλόγους έχει αναδειχθεί σαν συντονισμένη μέρα δράσης του φοιτητικού κινήματος σε όλες τις πόλεις.
\r\n