Εργατικό κίνημα
STOP στις ιδιωτικοποιήσεις.

Διαδήλωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Οκτώβρη, μετά το τέλος της παρέλασης, από την Αγορά. Η διαδήλωση αποφασίστηκε μετά απο σύσκεψη φορέων και σωματείων της πόλης των Χανίων.
\r\n
 
\r\n
\r\n
Ο Σεραφείμ Ρίζος, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στα Χανιά δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη: «Θεωρούμε ότι χρειάζεται κλιμάκωση του αγώνα με ακόμα πιο δυναμικές μορφές για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση. Στα Χανιά υπάρχουν εμπειρίες νικών του κινήματος απέναντι στις αρπακτικές διαθέσεις των ιδιωτών. Είναι γνωστό το παράδειγμα αποτροπής της ιδιωτικοποίησης της παραλίας των Αγίων Αποστόλων.
\r\n
 
\r\n
Η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου είναι κομμάτι μιας συνολικότερης πολιτικής της κυβέρνησης. Αν περάσει θα βρεθούμε μπροστά σε κλιμάκωση παρόμοιων επιθέσεων. Θα σημάνει όμως πάνω από όλα τόσο τη χειροτέρευση των συγκοινωνιών του νησιού όσο και των εργασιακών συνθηκών της εργατικής τάξης. Από τη δική μας μεριά καλούμε ως δημοτικό σχήμα να μαζικοποιηθεί η κινητοποίηση που θα γίνει στις 28 Οκτώβρη». 
\r\n

Από θέση αρχής

\r\n
Η Ανταρσία στα Χανιά έχει κυκλοφορήσει και ανακοίνωση που ανάμεσα σε άλλα υπογραμμίζει: «Βρισκόμαστε από θέση αρχής απέναντι σε κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, για την υγεία και την παιδεία, για τον κοινωνικό πλούτο, τους δημόσιους χώρους, τις παραλίες, τα δάση.
\r\n
 
\r\n
Οι ιδιωτικοποιήσεις, όπως η επιχειρούμενη του αεροδρομίου Χανίων, δεν σημαίνουν τίποτα άλλο πέρα από πανάκριβες και διαλυμένες υπηρεσίες για την πλειοψηφία των ανθρώπων που τις χρησιμοποιούν και την ίδια στιγμή άθλιες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους σε αυτές.
\r\n
 
\r\n
Αντίθετα με αυτά που υποστηρίζουν τα παπαγαλάκια της εκάστοτε κυβέρνησης, ιδιωτικοποίηση δεν σημαίνει ότι το κράτος θα αποδεσμευτεί από τις υποχρεώσεις του, αλλά αντίθετα θα δίνει λεφτά στους ιδιώτες.
\r\n
\r\n
\r\n
 
\r\n
Αλήθεια ποιος πληρώνει, ποιος επιδοτεί αδρά τις άγονες γραμμές και τις πτήσεις προς τα νησιά το χειμώνα και ποιος πληρώνει τους νέους ιδιοκτήτες της «Ολυμπιακής»;
\r\n
 
\r\n
Η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων θα σημάνει ότι το αεροπορικό ταξίδι θα γίνει απλησίαστο για τους  Χανιώτες και για τους επισκέπτες. Ήδη μιλούν για αύξηση 20 ευρώ στα εισιτήρια. Αυτό που θα ακολουθήσει είναι η ανάπτυξη νέων σκληρότερων συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους και η εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος εργασιακής γαλέρας.
\r\n
 
\r\n
Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ιδιωτικοποίηση υπάρχει ήδη στο αεροδρόμιο. Οι άθλιες συνθήκες εργασίας, τα εργατικά ατυχήματα, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τα 4ωρα με 320 ευρώ μισθό, οι απολύσεις, οι εργοδοτικοί εκβιασμοί είναι στο καθημερινό πρόγραμμα όσων εργάζονται στους εργολάβους και στις ιδιωτικές εταιρίες στο αεροδρόμιο Χανίων.
\r\n
 
\r\n
Αυτά όλα δείχνουν ότι πρέπει να απαιτήσουμε να μπει  ένα τέρμα στην τρέλα των ιδιωτικοποιήσεων και τη μνημονιακή κατρακύλα». Ολόκληρη την ανακοίνωση μπορείτε να την διαβάσετε στην http://antarsiachania.blogspot.gr
\r\n