Εργατικό κίνημα
Εκλογές ΕΜΔΥΔΑΣ

Εκλογές για την ανάδειξη ΔΣ και αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία πραγματοποιεί η ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής την Τετάρτη 22 Οκτώβρη. 
\r\n
\r\n
Οι μηχανικοί που εργάζονται στο δημόσιο, όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν δει τα τελευταία χρόνια τους μισθούς τους να καταρρέουν, τις θέσεις εργασίας να μειώνονται μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις που συρρικνώνουν τις δημόσιες υπηρεσίες, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, τις ασφαλιστικές εισφορές να αυξάνονται κατακόρυφα, τις συντάξεις να εξανεμίζονται.
\r\n
Οι μηχανικοί στο δημόσιο όλους τους προηγούμενους μήνες έδωσαν τη μάχη ενάντια στην «αξιολόγηση».
\r\n
 
\r\n
Αυτό το μήνυμα αγώνα, οργάνωσης από τα κάτω και ανατροπής, θέλει να στείλει η Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών (ΣΑΜ) και μέσα από την ενίσχυσή της στις εκλογές του σωματείου.
\r\n
 
\r\n
Στη διακήρυξή της η ΣΑΜ απαιτεί:
\r\n
 «Ούτε μια απόλυση εργαζομένου στο δημόσιο, όχι στην «αξιολόγηση» που μόνο στόχο έχει τη νομιμοποίηση των απολύσεων. Επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα αξιοπρέπειας που ίσχυαν πριν απ’ την επιδρομή με ομογενοποίηση αποδοχών.Δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες και έργα σε όφελος της κοινωνίας και όχι σε όφελος τραπεζών και επενδυτών. Όχι στην κατάργηση των πολεοδομιών, στις ΣΔΙΤ, στις συμβάσεις παραχώρησης. Να ακυρωθούν οι συμβάσεις παραχώρησης στο κατασκευαστικό κεφάλαιο. Δημόσια έργα βελτίωσης και ανάπτυξης των κοινωνικών υποδομών, με υλοποίησή τους από το δημόσιο. Όχι στον Καλλικράτη, στη συγχώνευση – κατάργηση υπηρεσιών και φορέων, στη συρρίκνωση του ΠΔ».
\r\n
 
\r\n
Οι εκλογές γίνονται στο ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα) από τις 9πμ-7μμ. Η Εργατική Αλληλεγγύη συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της ΣΑΜ με τους: Βάϊα Γκούμα (τοπογράφο ΥΠΟΜΕΔΥ/ ΓΓΔΕ), Κώστα Πίττα (μηχανολόγο ΓΓΒ/ΥΠΑΝ) και Κώστα Φοινινή (αρχιτέκτονα, Δήμος Βριλησσίων).
\r\n