Εργατικό κίνημα
Όχι στις διώξεις συνδικαλιστών και αγωνιστών

Με τις μηχανές στο «κόκκινο» δουλεύει η βιομηχανία διώξεων συνδικαλιστών και αγωνιστών. Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον Παντελή Βαϊνά, δάσκαλο, μέλος των Παρεμβάσεων και αιρετό στο ΠΥΣΠΕ Γ’΄Αθήνας.

\r\n
\r\n
Το κατηγορητήριο του Εισαγγελέα Εφετών αναφέρει ανοιχτά ότι πρέπει να τιμωρηθεί καθώς δεν έδωσε υψηλό βαθμό σε υποψήφιους διευθυντές που είχαν αυταρχική συμπεριφορά. Συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο αναφέρει: «Ο ως άνω καταγγελλόμενος Παντελής Βαϊνάς με τη ως άνω ιδιότητα του και ως μέλος της συνδικαλιστικής παράταξης «Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση» είχε εκφράσει δημόσια την απόφαση του, ως μέλος της ως άνω παράταξης να βαθμολογήσει άκρως αρνητικά, στις επικείμενες κρίσεις για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων, τους υποψήφιους με γνωστή, από καταγγελίες διδασκόντων, στα συλλογικά όργανα, αυταρχική συμπεριφορά».
\r\n
 
\r\n
• Με επίθεση στον αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κι εργάτη καθαριότητας, Στέφανο Σετφίδη, ξεκίνησε τη νέα της θητεία, η δημοτική αρχή της Ν.Ιωνίας.
\r\n
 
\r\n
Όπως καταγγέλλει το Σωματείο στον συνδικαλιστή επιβλήθηκε ποινή περικοπής 5 μεροκαμάτων “έπειτα από μια κατά παραγγελία ΕΔΕ, με επιλεκτικούς μάρτυρες και υπαγορευμένες απαντήσεις”, ενώ για τη δίωξη “επιστράτευσαν το αντιδραστικό οπλοστάσιο του νέου πειθαρχικού νόμου που δημιούργησε η συγκυβέρνηση”. Αιτία για την άσκηση της δίωξης, ήταν ο τσακωμός του με τον τότε προϊστάμενο, γνωστό για τις άπειρες καταγγελίες εις βάρος του για χυδαία και τραμπούκικη συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους.
\r\n
Ανάλογες κόντρες με τους εργαζόμενους είχε ανοίξει και στο παρελθόν η σημερινή δημοτική αρχή, με τον δήμαρχο να διατείνεται ότι “δεν συνδιοικεί τον δήμο με τους εργαζόμενους” και τους εργαζόμενους να απαντούν με κινητοποιήσεις.
\r\n