Αντιρατσιστικό κίνημα
Φασιστική επίθεση στο Eλληνοαραβικό κέντρο

18/10 Ελληνοαραβικό κέντρο

Μια γουρουνοκεφαλή, το σύνθημα “γ... το Ισλάμ” και τους τοίχους του Ελληνοαραβικού Κέντρου στο Μοσχάτο λερωμένους με ένα κόκκινο σταυρό και μπλε μπογιά, βρήκαν την περασμένη Παρασκευή τα ξημερώματα, μέρα προσευχής, μέλη της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδας.

\r\n
\r\n
  “Ο κόσμος που βλέπει αυτό το αίσχος αισθάνεται προσβεβλημένος, δεν μπορεί αυτά τα πράγματα να τα κάνουν έλληνες” δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη η Αννα Στάμου, σχετικά με την επίθεση στο Ελληνοαραβικό Κέντρο το οποίο πέρα από τον χώρο προσευχής, υπάρχουν χώροι που γίνονται εκδηλώσεις, μαθήματα αραβικών και άλλες δραστηριότητες. “Αυτοί που το κάναν αυτό τρέφονται από το μίσος για τον συνάνθρωπο, θέλουν να καλλιεργήσουν το τρόμο, να σπάσουν την αλληλεγγύη που υπάρχει ανάμεσα στους ανθρώπους. Όμως δεν τους φοβόμαστε”.
\r\n
 
\r\n
“Ηρθε η αντιρατσιστική υπηρεσία και κατέγραψε το περιστατικό, θέλουμε να βρεθούν οι δράστες” τόνισε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Ναϊμ Ελγαντούρ. “Είναι αποτέλεσμα της κατάστασης που επικρατεί ένα μήνα τώρα, έχουν βγάλει όλους τους μουσουλμάνους τρομοκράτες, μόνο ανθρωποφάγους δεν μας έχουν πει. Ποιοί; Ο Ομπάμα και όσοι έθρεψαν με τις πράξεις τους δυνάμεις όπως το ISIS και τώρα εμφανίζονται ως οι διώκτες τους; Ζητάμε από όλα τα κόμματα να καταγγείλουν τις φασιστικές αυτές επιθέσεις”.
\r\n
 
\r\n
¨Οπως τονίζει στην δήλωσή του ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας: “Τις τελευταίες βδομάδες ζούμε μια εκστρατεία ισλαμοφοβίας, ενορχηστρωμένη από την ίδια την κυβέρνηση και τη συμμετοχή της στον τρίτο πόλεμο του Ομπαμα στη Μέση Ανατολή. Αυτή η εκστρατεία έχει δώσει το πράσινο φως στους φασίστες να ξεκινήσουν ρατσιστικές επιθέσεις, στοχοποιώντας τους μετανάστες και τα τζαμιά τους. Οι νεοναζί προσπαθούν να βγουν από την απομόνωση που τους έχει καταδικάσει το αντιφασιστικό κίνημα παίζοντας το χαρτί της ισλαμοφοβίας. Αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε, όχι στην ισλαμοφοβία, στοπ στις φασιστικές επιθέσεις”.
\r\n