Εργατικό κίνημα
Η διαδήλωση του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη, 17 Νοέμβρη

Οι δύο πορείες που έγιναν στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωσαν πάνω από 20 χιλιάδες κόσμου. Το φοιτητικό μπλοκ ήταν τεράστιο. Με πανό διαδήλωσαν πολλοί σύλλογοι, ανάμεσά τους η Αρχιτεκτονική, οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, οι Πολιτικοί Μηχανικοί, το Χημικό και άλλοι. Με πανό συμμετείχαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3, όλες οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, οι Σχολικοί Φύλακες.
\r\n
 
\r\n
Μεγάλο μπλοκ είχε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ακολουθούσε το μπλοκ της ΚΕΕΡΦΑ, ενώ μετά ήταν το μπλοκ του ΣΕΚ με πανό «Μία μόνο λύση επανάσταση». Στα πανό της ΚΕΕΡΦΑ διαδήλωσε για πρώτη φορά και η ομάδα φύλλου και σεξουαλικότητας Good as Youth που είχε επικοινωνήσει μαζί μας την προηγούμενη μέρα.
\r\n
 
\r\n
Πριν η διαδήλωση φτάσει στο Προξενείο σταμάτησε για σχεδόν μισή ώρα, αφού την στιγμή που τα μπλοκ των αναρχικών και των αυτόνομων μπήκαν στην πορεία η Αστυνομία προκλητικά τα κύκλωσε. Έριξε τρεις κρότου-λάμψης. Όλη η πορεία φώναζε συνθήματα για να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ. Η πορεία συνεχίστηκε, περάσαμε από το Προξενείο όπου φωνάξαμε αντιπολεμικά συνθήματα, να κλείσουν οι βάσεις, να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
\r\n
 
\r\n
Συνεχίσαμε μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους μέχρι το Πολυτεχνείο, όπως είχε αποφασιστεί. Εκεί η Αστυνομία συνέχισε τις επιθέσεις της με δακρυγόνα και κρότου-λάμψης κάνοντας εισβολή και στο χώρο του ασύλου. 
\r\n
Συνεχίζουμε οργανώνοντας την Πανεργατική Απεργία με τον αέρα του Πολυτεχνείου.
\r\n
 
\r\n
Γιάννης Στάθης