Εργατικό κίνημα
Συνεχίζουν στη Βιβλιοσυνεργατική

Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της Βιβλιοσυνεργατικής απαιτώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και να παραμείνει ανοιχτό το εργοστάσιο. Την Παρασκευή 14/11 προχώρησαν σε νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου.

\r\n
\r\n
Μετά από απανωτές συναντήσεις όπου η εργοδοσία δεν έστελνε νόμιμο εκπρόσωπο έτσι ώστε να καθυστερήσει την διαπραγμάτευση και να φθείρει τον αγώνα των εργαζόμενων, αυτή τη φορά η συνάντηση έγινε με την παρουσία του Μαστοράκη, διευθύνοντα σύμβουλου της εταιρίας. Η υπόσχεση που έδωσε στους εργαζόμενους ήταν ότι μέχρι την Τρίτη 18/11 θα τους καταβληθεί ένα ποσό από τα οφειλόμενα. Επίσης, την ίδια μέρα, σε ώρα που η ΕΑ είχε κλείσει την ύλη της, είχε προγραμματιστεί νέα συνάντηση των εργαζόμενων με την εργοδοσία στο χώρο του εργοστασίου στο Κορωπί.
\r\n
 
\r\n
Μέχρι τώρα η εταιρία κάνει ό, τι μπορεί για να πιέσει τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους και ακόμα περισσότερο τις θέσεις εργασίας τους. Στέλνει δουλειές σε άλλα εργοστάσια σε συνεννόηση με άλλα αφεντικά για να μπορεί να χρησιμοποιεί το «επιχείρημα» ότι δεν υπάρχουν έσοδα και έτσι να ζητάει μειώσεις μισθών και εθελούσιες αποχωρήσεις.
\r\n
 
\r\n
Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με κάθε τρόπο. Όπως ανακοίνωσαν μετά το τέλος της συγκέντρωσης στο Υπουργείο, δρομολογούν και τα νομικά μέτρα τα οποία είχαν αποφασίσει και τόνισαν στην εργοδοσία ότι πρέπει να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής και εγγυήσεις για την λειτουργία του εργοστασίου.
\r\n