Πολιτική
Συνέδριο: Από την Απελευθέρωση στα Δεκεμβριανά

Στις 19-23 Νοέμβρη διοργανώνεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας το Συνέδριο με θέμα «Από την Απελευθέρωση στα Δεκεμβριανά: μία τομή στη νεότερη πολιτική ιστορία της Ελλάδας».
\r\n
 
\r\n
\r\n
“Το 1944 είναι μια καθοριστική χρονιά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία”, αναφέρει το δελτίο Τύπου. “Η Ελλάδα απελευθερώθηκε από τους Γερμανούς κατακτητές και, πριν συμπληρωθούν δύο μήνες, εκδηλώθηκε μια σύγκρουση, τα Δεκεμβριανά, που προσδιόρισε το είδος του κράτους που διαδέχθηκε τις κατοχικές κυβερνήσεις και καθόρισε τον τύπο, τη μορφή, τις διαδικασίες και τα δημοκρατικά όρια της μεταπολεμικής κοινωνικής και πολιτικής εξέλιξης της χώρας”. 
\r\n
 
\r\n
Το συνέδριο “ουσιαστικά συνεχίζει την εξέταση καίριων ζητημάτων αυτής της περιόδου με τη μορφή συνεδριακού διαλόγου που εγκαινιάστηκε με το Συνέδριο «Αριστερά και Αστικός Πολιτικός Κόσμος, 1940-1960» που έγινε τον Απρίλιο 2013. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν εισηγήσεις για την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό χώρο το 1944”.
\r\n