Αντιρατσιστικό κίνημα
Ηράκλειο: Όλοι μαζί ενάντια στους ρατσιστές

15 Νοεμβρίου, έξω απ΄το καμμένο μίνι μάρκετ

Πικετοφορία οργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου το Σάββατο 15/11 στη γειτονιά που έγινε ο ρατσιστικός εμπρησμός του μίνι μάρκετ του μετανάστη από το Μπαγκλαντές τα ξημερώματα της Τρίτης 4/11.  

\r\n
Στη διάρκεια της πικετοφορίας μοιράστηκε η προκήρυξη της ΚΕΕΡΦΑ και ταυτόχρονα η γειτονιά γέμισε με αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά συνθήματα. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Ήδη από τις προηγούμενες μέρες έχει ξεκινήσει μία πρωτοβουλία των κατοίκων της γειτονιάς για να ξαναφτιαχτεί το μαγαζάκι του μετανάστη.
\r\n
 
\r\n
“Το μαγαζί μίνι μάρκετ στην οδό Γιαμπουδή 12, ιδιοκτησίας μεταναστών από το Μπαγκλαντές, καταστράφηκε ολοσχερώς. Η ενέργεια των δραστών ήταν προμελετημένη με ξεκάθαρο στόχο να τρομοκρατήσει την γειτονιά όπου και μένουν αρκετοί μετανάστες. Οι κάτοικοι του Ηρακλείου είναι ξανά στο ίδιο έργο θεατές, καθώς ρατσιστικές και ισλαμοφοβικές προκλήσεις συνεχίζονται για χρόνια τόσο στην περιοχή όσο και σε ολόκληρο το Ηράκλειο”, αναφέρει ανακοίνωση της τοπικής ΚΕΕΡΦΑ.
\r\n
 
\r\n
“Η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη. Τα φασιστοειδή που ρημάζουν τις ζωές και τις περιουσίες των μεταναστών εργατών στην Ελλάδα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Όσοι στοχοποιούν τους συνανθρώπους μας γιατί διαφέρουν σε έθνος, χρώμα, φυλή, θρησκεία, φύλο ή σεξουαλικό προσανατολισμό συναινούν στις ρατσιστικές πολιτικές της κυβέρνησης και ενισχύουν τους νεοναζί δολοφόνους. 
\r\n
 
\r\n
Διεκδικούμε να μπουν στη φυλακή οι χρυσαυγίτες και όλοι οι δολοφόνοι ναζί και να κλείσουν τα γραφεία τους. Ακόμα αγωνιζόμαστε για να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες, να οργανωθούν στα συνδικάτα και να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Απαιτούμε να διαλυθεί η FRONTEX και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης”.