Εργατικό κίνημα
Όχι στις απολύσεις στον 940FM

Συγκέντρωση ενάντια στις απολύσεις στο δημοτικό ραδιόφωνο του Νέου Ηρακλείου «940 Επικοινωνία FM» θα γίνει την Τετάρτη 19/11 στις 5μμ στο Δημαρχείο, την ώρα που θα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο. 

\r\n
\r\n
Tαυτόχρονα, όλοι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερο από 10 μήνες με ευθύνη και της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου. Η δημοτική κίνηση «Ρήξη και Ανατροπή» σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι ο νυν δήμαρχος Μπάμπαλος «σε ρόλο Κεδίκογλου ξεκίνησε τις απολύσεις από τον δημοτικό 940 Επικοινωνία FM». Μάλιστα, η Διοίκηση του Δήμου ξεπερνά ακόμα και το όριο που έχει θέσει η τρόϊκα όσον αφορά στο ποσοστό των απολυμένων επί των εργαζόμενων.
\r\n
 
\r\n
Στη συνέχεια αναφέρει «Με μία ξαφνική απόφαση, που μας θύμισε το \"μαύρο στην ΕΡΤ\" τον Ιούνιο του 2013, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ρ/Σ 940, χωρίς καν να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε, με πλειοψηφία 5 υπέρ και 4 κατά, την απόλυση 5 εργαζόμενων στην δημοτική ραδιοφωνία 940!
\r\n
 
\r\n
Είναι μία απόφαση σκάνδαλο με υπογραφή του νέου \"μας\" δημάρχου που \"ξέχασε\" πολύ γρήγορα τις προεκλογικές υποσχέσεις του για \"βιώσιμη λύση στον 940, χωρίς απολύσεις προσωπικού\".  
\r\n
 
\r\n
Οι εργαζόμενοι στον 940 που παραμένουν - με ευθύνη και της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου, για να μην ξεχνιόμαστε - απλήρωτοι για 10 μήνες συνεχίζουν να δουλεύουν κρατώντας τον 940 ανοικτό και ζωντανό! 
\r\n
Αντί η νέα δημοτική αρχή να εξασφαλίσει ότι θα πληρώσει στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα και θα συνεχίσει να λειτουργεί ο σταθμός, ως η φωνή των πολιτών με προβολή των αγώνων του και του πολιτισμού, έρχεται και απολύει 5 εργαζόμενους ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την οριστική διάλυσή του.
\r\n
 
\r\n
Στεκόμαστε ανεπιφύλακτα αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζόμενων στον 940. 
\r\n
Οι απολύσεις δεν θα περάσουν, όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πληρωθούν άμεσα για τα δεδουλευμένα και ο 940 να παραμείνει ζωντανός και ανοικτός στην κοινωνία». 
\r\n