Φοιτητικό κίνημα
ΤΕΙ Πειραιά: Όχι στην ιδιωτικοποιήση

“Στο ΤΕΙ Πειραιά κάναμε συνέλευση όλων των τμημάτων, την Τετάρτη 12 Νοέμβρη,” μας είπε η Κατερίνα Σεβαστάκη. “Συμμετείχαν πάνω από 500 φοιτητές και το μεγαλύτερο κομμάτι της συζήτησης και των τοποθετήσεων ήταν γύρω από την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να ιδιωτικοποιήσει τα πανεπιστήμιά μας αλλά και το κίνημα αντίστασης. Στο ΤΕΙ Αθήνας έγινε ήδη η προσπάθεια να μπουν ιδιώτες επιχειρηματίες μέσα από το πρόγραμμα “ηλεκτρονικός κουμπαράς” και εμείς αποφασίσαμε πως θα κινητοποιηθούμε από νωρίς για να μην προσπαθήσουν να εφαρμόσουν το ίδιο και σ’εμάς. Γι’ αυτό και συμμετείχαμε στη διαδήλωση που καλούσαν οι φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας την επόμενη μέρα στο Υπουργείο Παιδείας. 

\r\n
Το πιο εντυπωσιακό στη συνέλευση ήταν όταν μια φοιτήτρια σηκώθηκε και δήλωσε πως είναι με τη Χρυσή Αυγή. Οι συνειρμοί με το Πολυτεχνείο αλλά και τα αντανακλαστικά των φοιτητών που παλεύουν σήμερα ενάντια στο φασισμό, οδήγησαν μια ολόκληρη αίθουσα να απαιτήσει να αποχωρήσει από τη συνέλευση η συγκεκριμένη, παίρνοντας μάλιστα απόφαση διαγραφής της από το σύλλογο φοιτητών. Η μη ανοχή των φασιστικών ιδεών μέσα στις σχολές είναι κεκτημένο των φοιτητικών συλλόγων μέσα από τον αγώνα τους ενάντια στη δικτατορία και αποφασίσαμε πως έτσι πρέπει να κινηθούμε και εμείς σήμερα.
\r\n
 
\r\n
Την Παρασκευή, οι σύντροφοι των ΕΑΑΚ μπήκαμε μέσα στα αμφιθέατρα και καλέσαμε τους συμφοιτητές μας να έρθουν στη διαδήλωση που καλούσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι ως απάντηση στα γεγονότα της προηγούμενης μέρας. Φτιάξαμε επί τόπου ένα πανό και κατεβήκαμε αρκετοί στη διαδήλωση.”