Φοιτητικό κίνημα
Φοιτητικές εκλογές 13 Μάη: δυνατά ΕΑΑΚ

AΣΚΤ

Από την αρχή της φετινής χρονιάς είχαμε οργανωμένη και μόνιμη παρέμβαση μέσα στην Καλών Τεχνών τόσο με το σχήμα της ΕΑΑΚ, όσο και με τη δική μας δράση, ως φοιτητές του ΣΕΚ. Ανοίγαμε όλα τα ζητήματα με τραπεζάκι και καθημερινή παρουσία. 
 
Ξεκινήσαμε καλώντας στην Αντιφασιστική Συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ το φθινόπωρο, ανοίξαμε το ζήτημα της δίκης της Χρυσής Αυγής, τους πνιγμούς των μεταναστών και των προσφύγων στη Μεσόγειο, το θέμα των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Μαζί με αυτά συζητούσαμε το ζήτημα του ιμπεριαλισμού και των πολέμων. 
 
Σε συνέλευση του Συλλόγου άνοιξε το θέμα του σεξισμού και αποφασίσαμε με δική μας πρωτοβουλία να γίνει ανοιχτή εκδήλωση. Οι συνελεύσεις φέτος ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων. Ειδικά το Νοέμβριο, με τα φοιτητικά συλλαλητήρια, αποφασίσαμε δύο διήμερες καταλήψεις. Με αφετηρία τα αιτήματα για την κατάργηση του Νόμου Διαμαντοπούλου, την επιστροφή του ασύλου, να σταματήσει η υποχρηματοδότηση, διεκδικούμε ότι θα σταματήσουν οι ιδιώτες να αλωνίζουν στις σχολές. Στην Καλών Τεχνών κουμάντο θέλουν να κάνουν ο Νιάρχος και ο Λάτσης. 
 
Εμείς παλεύουμε για τη  διαγραφή του χρέους και όλο το υπόλοιπο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα. Δεν γίνεται ο Μπαλτάς, ο υπουργός Παιδείας, να λέει ότι δεν υπάρχουν λεφτά για την Παιδεία και από την άλλη η κυβέρνηση να δίνει χρήματα για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. 
 
Στις εκλογές θέλουμε να δυναμώσει η αντικαπιταλιστική αριστερά. Μπορεί στη σχολή να μην έχουμε ΔΑΠ και αυτό είναι θετικό, αλλά στις συνελεύσεις εμφανιζόταν ένα «πλαίσιο αντικατάληψης» που είναι το ίδιο δεξιό. Θέλουμε να κερδίσουμε τον κόσμο της σχολής σε αυτά που βάζει η ΕΑΑΚ. 
Ελίζα Κρικώνη, Καλών Τεχνών
 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Γιατί αξίζει να στηρίξει εκλογικά ένας φοιτητής την ΕΑΑΚ; Γιατί είναι η δύναμη που δίνει όλες τις μάχες από τα συνδικαλιστικά φοιτητικά ζητήματα μέχρι τα κεντρικά πολιτικά, που φέρνει αυτές τις συζητήσεις μέσα στις σχολές. 
 
Δώσαμε όλους τους αγώνες με συνέπεια και συνέχεια. Με δική μας πρόταση συμμετείχαν οι Σύλλογοι του Ηρακλείου στην αντιφασιστική μέρα στις 21 Μάρτη. Συνδέουμε τις πιο μικρές μάχες με τα συνολικά ζητήματα. Ένα σύνθημα που καθόρισε την στάση μας είναι «Η κυβέρνηση άλλαξε, οι ανάγκες μας όχι». Δώσαμε τη μάχη να κερδίσουν τη σίτιση όσοι την είχαν χάσει από το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο. Δεν μείναμε εκεί, το γενικεύσαμε. Βάλαμε ότι χρειάζεται δωρεάν σίτιση για όλους. 
 
Δεν μιλάμε απλά για την υποχρηματοδότηση, αλλά ανοίγουμε το ζήτημα της διαγραφής του χρέους. Είμαστε η αριστερά που μιλάει συνολικά για τα πράγματα, που δίνει τις πιο πλήρεις πολιτικές απαντήσεις. Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς η παρουσία της υπόλοιπης αριστεράς ή του αναρχικού χώρου δεν ήταν επαρκής στις σχολές. Ούτε στις συνελεύσεις, ούτε στην καθημερινή παρουσία. 
 
Αντίθετα, η ΕΑΑΚ άνοιγε με συνέπεια όλα τα ζητήματα βάζοντας την αντικαπιταλιστική κατεύθυνση με πολιτικές εκδηλώσεις και εξορμήσεις και στις Γενικές Συνελεύσεις. 
Γιάννης Μακαρώνας, Επιστήμη Υπολογιστών
 

ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Eίναι ανάγκη ένας φοιτητής να ψηφίσει ΕΑΑΚ σε αυτές τις εκλογές. Και όχι μόνο να ψηφίσει, αλλά να είναι ενεργός στο Σύλλογο του. Τώρα που έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το φοιτητικό κίνημα πρέπει να είναι μπροστά από αυτή την κυβέρνηση. Να μην περιμένει, αλλά να διεκδικεί.
 
Θέλουμε Συλλόγους ενεργούς, δίπλα στα εργατικά σωματεία. Να βάλουμε πίεση από τα κάτω για να δικαιωθούν τα αιτήματα μας. Είμαστε μελλοντικοί εργαζόμενοι και για αυτό από τώρα παλεύουμε για εργασιακά δικαιώματα. Όλα αυτά δεν θα γίνουν μέσα από ένα ατομικό δρόμο, αλλά συλλογικά. Για αυτό παλεύουμε με τα ΕΑΑΚ.
 
Θέλουμε να είμαστε η φωνή απέναντι στη ΔΑΠ. Για αυτήν την εβδομάδα, από την Τετάρτη 6 Μάη μέχρι το Σάββατο 9 Μάη ετοιμάζουμε το Φεστιβάλ του σχήματος μας. Θα γίνουν δύο εκδηλώσεις στο χώρο του Πανεπιστημίου και δύο στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής. Θα συζητήσουμε για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, για τα εργασιακά δικαιώματα και τις ιδιωτικοποιήσεις, για την τέχνη. Έχουμε φτιάξει ήδη ένα μεγάλο πανό για τις εκλογές, ενώ ετοιμάζουμε και ένα αντιφασιστικό. 
Μαριλένα Κατράνα, Νομική Κομοτηνής
 

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στην πρώτη γενική συνέλευση που καλέστηκε μετά τις εκλογές που κέρδισε η αριστερά, το αμφιθέατρο γέμισε από φοιτητές που ήρθαν να συζητήσουν συγκινημένοι για το χαμό των Βαγγέλη Γιακουμάκη και Ναντίμ Μοχάμεντ (τον Πακιστανό μετανάστη που αυτοκτόνησε μέσα στην Αμυγδαλέζα) και αγανακτισμένοι από τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης. 
 
Σχηματίσαμε μια πρωτοβουλία με κόσμο που κινείται από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο για καλύτερο συντονισμό και δράσεις, ενώ κερδίσαμε νέο κόσμο στις κινητοποιήσεις γύρω από την 21 Μάρτη και τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Μόνο αυτές οι πρόσφατες εικόνες, μας λένε πως στις φοιτητικές εκλογές στη ΣΤΕΦ, θα έχουμε πτώση της ΔΑΠ, αύξηση της προσέλευσης και άνοδο της Αριστεράς. 
 
Διεκδικούμε από τις 13 Μάη ότι η ΕΑΑΚ θα βγει πολλαπλά ενισχυμένη, έχοντας οργανώσει σοβαρές μάχες αλλά και εμπνεύσει πάνω σε στιγμές αδυναμίας της ΠΚΣ. Χρειάζεται μια αποτύπωση της δουλειάς αυτής, για να δώσουμε με μεγαλύτερη έμπνευση τις μάχες που έρχονται.
Κατερίνα Σεβαστάκη, Κλωστοϋφαντουργών Μηχανικών ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά
 

Στηρίζουμε

ΑΤΤΙΚΗ
Α.Σ. Καλών Τεχνών - ΑΡΚΑΣ
ΕΜΠ Αρχιτεκτονική – Α.κ.α.
Ηλεκτρολόγοι Μ.Μ.Υ.– Αν.Α.Φ.Η. 
Μ.Ι.Θ.Ε.- Κίνηση ΑΡιστερών ΜΑχόμενων
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ενωτική πρωτοβουλία ΣΑΦ-ΚΑΡΦΙ
ΧΗΜΙΚΟ- Α.ΣΥ.Χ.
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ- Α.Ε.Π.
ΦΥΣΙΚΟ- Παρεμβολή
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΚΠΑ- Ρ.Α.Σ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΚΠΑ- Συσπείρωση 
ΠΑΝΤΕΙΟ- ΑΝΑ.Σ.Α.
TΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ - Αντικαπιταλιστική Ενωτική Πρωτοβουλία - ΑΝΤΕΠ
ΠΑ.ΠΕΙΡΑΙΑ- Contra Rossa
ΤΕΙ Αθήνας 
ΣΓΤΚΣ- Γραφίδα
ΣΔΟ- Κραχ
ΣΤΕΦ-ΑΡΠΑ
ΣΕΥΠ- ΑΡΣΥΠ 
ΣΤΕΤΡΟΔ-ΑΝΑΣΤΡΟΦΟΙ
ΤΕΙ Πειραιά -ΜΑΡΚΣ
ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ- Κραχ
Νοσηλευτική – αν.ε.π.α.φοι 
ΒΟΛΟΣ
Αρχιτεκτονική- Camera Obscura
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Ιατρική – Resistance
Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών-Μικρόβιο
Πληροφορική- Ρ.Α.Μ.
Οικονομικό- Anticapitalista
Χημικό- Καταλύτης
Μαθηματικό- ΑΡ. ΡΙ. ΤΟ.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Βιολογικό- Αριστερόστροφη Έλικα
Φυσικό- Εντροπία
CSD- Revolutionnaire
Ιατρική- ΚΑΡΦΙ
ΘΕΣΑΛΛΟΝΙΚΗ
Αγγλική Φιλολογία/ κινηματογράφου- Αντικαπιταλιστική Αριστερά
Νομική- Contra Legem
Πολιτικοί Μηχανικοί – Αντιδομή
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Νομική- Παρανομία
ΛΑΡΙΣΑ
Ιατρική- Resistance
ΤΕΙ – ΣΠ.Α.Ν.Κ.
ΠΑΤΡΑ
Επιστήμη Υλικών- Κράμα-Θραύση
Ιατρική- Αριστερή Επέμβαση
Χημικό – Κατάλυση
ΤΕΙ- Αριστερή Πρωτοβουλία Φοιτητών
Οικονομικό- AΡ.Κ.ΟΙ.
ΡΕΘΥΜΝΟ
Φιλοσοφική: ΑΕΠ
Οικονομικό: ΑΕΠ
Κοινωνιολογια: ΑΕΠ
Πολιτικό: AEΠ
ΧΑΝΙΑ
Αρχιτεκτονική: ΑΕΠ