Φοιτητικό κίνημα
Όλοι μαζί στη δίκη της Χ.Α.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Καλών Τεχνών καλούμε στην κινητοποίηση την πρώτη μέρα της δίκης των νεοναζί, στις 20 Απρίλη. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και μέσα στο κίνημα καταλήψεων του φθινοπώρου, έγιναν στη σχολή μας οι πιο μαζικές συνελεύσεις του τελευταίου διαστήματος. Εκείνη την περίοδο η ΚΕΕΡΦΑ άνοιγε την καμπάνια για να καταδικαστούν ισόβια οι δολοφόνοι νεοναζί. Μέσα σε μια τέτοια συνέλευση, πέρασε το ψήφισμά μας  για να δώσουμε και αυτή την πολιτική μάχη. Θα είμαστε εκεί!
 
Γιατί θεωρούμε πως η πάλη ενάντια στο φασισμό και στο ρατσισμό είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πάλη για να σώσουμε τις σχολές μας. Το να καταδικαστούν οι νεοναζί θα είναι μια μεγάλη ανάσα για το κίνημα και θα μπορέσει να δυναμώσει τις βάσεις για να τελειώνουμε και με το ρατσισμό. Διεκδικούμε από αυτή την κυβέρνηση, όπου είναι τουλάχιστον προκλητικό να μη δίνει λεφτά για τις ανάγκες της νεολαίας αλλά να κρατά ακόμα ανοιχτά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα αστυνομικά τμήματα που γίνονται κολαστήρια για εκατοντάδες συνανθρώπους μας, να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή όπως της αρμόζει. Όχι σαν ένα πολιτικό κόμμα, αλλά σαν μια συμμορία νεοναζί. Και ξέρουμε ότι μόνο με τη δράση μας μπορούμε να το επιβάλουμε. Όπως στείλαμε το μήνυμα στις 21 Μάρτη, όπου η σχολή μας συμμετείχε στη διαδήλωση, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε.
 
Στην ΑΣΚΤ οργανώσαμε μεγάλες δράσεις και εξορμήσεις με μικροφωνικές για τις 21 Μάρτη και έτσι γνωρίσαμε πολύ κόσμο. Φοιτητές και φοιτήτριες αλλά και καθηγητές που ενδιαφέρονται να μάθουν παραπάνω για το θέμα. Με όλο αυτό τον κόσμο θα οργανώσουμε τις επόμενες βδομάδες μια ανοιχτή σύσκεψη, μια εκδήλωση για τη δίκη η οποία αναμένεται να κρατήσει πολύ καιρό και γι’ αυτό θα χρειαστεί συνεχής παρουσία του κινήματος στο δρόμο, αλλά και την καθημερινή μας παρουσία με εξορμήσεις για να κατέβουμε με το πανό μας στις 20 Απρίλη στη διαδήλωση στον Κορυδαλλό. 
 
Ελίζα Κρικώνη, φοιτήτρια ΑΣΚΤ