Φοιτητικό κίνημα
Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Όχι στις διώξεις φοιτητών

Καταγγελία ενάντια στη δίωξη πέντε φοιτητών από τον πρώην καθηγητή τους Ι. Σαριδάκη, εξέδωσε ο Φοιτητικός Σύλλογος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιόνιου Πανεπιστήμιου, την ίδια ώρα που δίνει μάχη συνεχίζοντας την κατάληψη της σχολής ενάντια στη διάλυση του τμήματος. 

Οι φοιτητές διώκονται με τις κατηγορίες περί παράνομης βίας και διατάραξης οικιακής ειρήνης για περιστατικά μεταξύ 2011-2013. Τα εν λόγω περιστατικά αφορούσαν σε συμμετοχή τους σε απεργιακές κινητοποιήσεις με την απόφαση του Συλλόγου, καταλήψεις της σχολής μέσα από αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, διαμαρτυρίες και ενημερωτικές παρεμβάσεις. 
 
Ο Σύλλογος Φοιτητών αναφέρει στην ανακοίνωσή του: “Η εν λόγω στάση του καθηγητή Ιωάννη Σαριδάκη δικαιολογείται αφενός από τις ακροδεξιές πολιτικές του απόψεις, εκπεφρασμένες επανειλημμένως και δημοσίως, με τη γνωστή φρασεολογία περί «ταγμάτων εφόδου της αριστεράς» και «κοκκινόμαυρων φασιστών» και αφετέρου από το προσωπικό του μένος κατά των εκπροσώπων του Συλλόγου Φοιτητών Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. που κατήγγειλαν τη διαρκή απουσία του από τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις κατά ένα ολόκληρο εξάμηνο, όσο δηλαδή περίμενε να βγει το Φ.Ε.Κ. διορισμού του στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, με Πρόεδρο τον κουμπάρο του Γιάννη Μάζη. Τη στιγμή που διενεργείται Ε.Δ.Ε. και έχει ασκηθεί μήνυση εις βάρος του για τη μη διδασκαλία των μαθημάτων του επί ένα ολόκληρο ακαδημαϊκό εξάμηνο, ο Ιωάννης Σαριδάκης θεωρεί πως δικαιούται να δικάσει τους εκπροσώπους του Συλλόγου Φοιτητών που τον κατήγγειλε και το φοιτητικό κίνημα εν γένει”.                   
 
Kαταδικάζει την αντιπαιδαγωγική στάση του καθηγητή και καλεί τους φοιτητικούς συλλόγους όλης της χώρας να κάνουν το ίδιο τονίζοντας πως η συγκεκριμένη δίωξη γίνεται ενάντια στην υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου στην ίδια του την ουσία, την κριτική σκέψη, το διάλογο και την αμφισβήτηση.