Φοιτητικό κίνημα
Φοιτητικές Εκλογές: Ψηφίζουμε Αντικαπιταλιστικά

Αν το σκεφτεί κανείς, μετά τις εκλογές του Γενάρη που ανέδειξαν το ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα, η αμέσως επόμενη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση από άποψη κόσμου θα είναι αυτή των σχολών.
 
Θα είναι μία μεγάλη ευκαιρία-απόδειξη ότι η μαζική στροφή του κόσμου προς τα αριστερά δεν έχει ταβάνι, αλλά μπορεί να εκφραστεί μέσα από τα σχήματα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις σχολές, δηλαδή τα EAAK. 
 
Παρόλα αυτά μπροστά μας πριν τις εκλογές έχουμε να οργανώσουμε την Πρωτομαγιά, όπου θέλουμε μαζικά να ενωθεί το φοιτητικό κίνημα με το εργατικό ως συνέχεια των μαχών ενάντια στη λιτότητα και τις συγκεντρώσεις στις 7 Μάη οπότε συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής με αίτημα να καταδικαστούν οι νεοναζί δολοφόνοι.
 
Θέλουμε οι εκλογές να είναι αυτό το κομμάτι των μαχών, όπου ο κόσμος θα μαυρίσει τη ΔΑΠ και θα ενισχύσει τα ψηφοδέλτια της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Την αριστερά δηλαδή που οργανώνει τη μικρότερη μέχρι τη μεγαλύτερη μάχη στις σχολές. Που διεκδικεί "Διαγραφή του χρέους, όχι των αναγκών μας", "Έξοδο από ευρώ και ΕΕ", "Εργατικό και Φοιτητικό έλεγχο". Την αριστερά που πρωτοστάτησε στη μάχη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό και που θα συνεχίσει να παλεύει μέχρι τη συνολική ανατροπή. Δυναμώνουμε την αντικαπιταλιστική αριστερά στις εκλογές, δυναμώνουμε και τις μάχες του κινήματος.
Ράνια Κούτσικου,Επιστήμη Υλικών Πάτρα 
 
Στο φετινό διήμερο της ΕΑΑΚ κεντρικό θέμα αποτέλεσαν και οι φοιτητικές εκλογές. Στις 13 Μαϊου, δηλαδή σε λιγότερο από ένα μήνα, καλούμαστε να αναμετρηθούμε στις κάλπες ως επαναστατική αριστερά για πρώτη φορά μετά την 25η Γενάρη και να αναδείξουμε την Αριστερά σαν πλειοψηφούσα τάση και στη φοιτητική νεολαία. Πρόκειται για τις μαζικότερες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μετά τις Βουλευτικές και η ΕΑΑΚ καλείται να σταθεί αντάξια της περίστασης, ώστε να κερδίσει τον κόσμο του φετινού φοιτητικού κινήματος και να αποτυπώσει στα εκλογικά της αποτελέσματα όλη αυτή την αριστερόστροφη κίνηση. Είναι στοίχημα για τα σχήματα της ΕΑΑΚ να αποδειχθούμε εκφραστές όλων των φοιτητών που φέτος ξεχείλιζαν τα αμφιθέατρα των γενικών συνελεύσεων. 
 
Όλοι οι φοιτητές που πάλεψαν ενάντια στον Φορτσάκη και τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του (λοκ-αουτ κλπ), την αυταρχικοποίηση του Πανεπιστημίου, την κατάλυση των δημοκρατικών τους διαδικασιών (βλ. πρόταση για κατάργηση Γενικών Συνελεύσεων), την καταπάτηση του Ασύλου των κοινωνικών αγώνων, αλλά και την επαίσχυντη υποχρηματοδότηση των Πανεπιστημίων (βλ. ψαλίδι σε φοιτητικές παροχές, υποστελέχωση κλπ), ήταν αυτοί με τους οποίους η ΕΑΑΚ βγήκε στους δρόμους του αγώνα και διεκδίκησε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.
 
Εξοπλισμένοι με όλη τη δυναμική του φετινού φοιτητικού κινήματος και με την σαφή πολιτική μας τοποθέτηση που αναδείχθηκε κυρίαρχη το προηγούμενο διάστημα, πάμε να κατακτήσουμε τις συνειδήσεις όλων των φοιτητών και να δούμε την Αριστερά να σημειώνει εκλογική άνοδο μέσω των δικών μας σχημάτων, των σχημάτων της επαναστατικής-αντικαπιταλιστικής Αριστεράς σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. 
Ιωάννα Σακαλή, Πολιτικό Νομικής
 
Στις φετινές εκλογές στις 13 Μάη αξίζει να δυναμώσουν τα ψηφοδέλτια της ΕΑΑΚ. Στην Πάντειο δώσαμε μάχη για να βγουν οι Γενικές Συνελεύσεις μετά από χρόνια αφού είναι αρκετά δυνατή η ΔΑΠ και στέκεται ως εμπόδιο. Παίξαμε πρωταγωνιστικό ρόλο για να συμμετέχουν οι φοιτητές στην κινητοποίηση της πρώτης μέρας της δίκης της Χρυσής Αυγής. 
 
Είχαμε κάνει εκδήλωση εν όψει της δίκης όπου μίλησαν και καθηγητές από τη σχολή, ενώ πιο πριν είχαμε οργανώσει εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου για την Ισπανία του ’36, για την αντιμετώπιση του φασιστικού κινδύνου με ενιαιομετωπική τακτική. 
 
Στη σχολή υπάρχει αγωνιστικό κλίμα. Και η ΑΡΕΝ και το ΜΑΣ έχουν οργανώσει κινητοποιήσεις. Η διαφορά είναι ότι εμείς από τη μεριά μας βάζουμε την συνολική λύση που αδυνατούν να δώσουν αυτές οι δύο παρατάξεις. Ανοίγουμε το ζήτημα της διαγραφής του χρέους για να βρεθούν τα χρήματα για τις σχολές μας, για καλύτερη Δωρεάν και Δημόσια Παιδεία. 
 
Θωμάς Παπανικολάου, Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία, Πάντειο
 

Συζητήσεις στις σχολές

ΠΑΝΤΕΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 23/4 Κυλικείο 2μμ
Γιατί ο Μαρξισμός;
Ομιλήτρια: Νεφέλη Πετρούτσου
 
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΡΙΤΗ 28/4 2μμ
Γιατί ο Μαρξισμός;
Ομιλητής: Παντελής Παναγιωτακόπουλος