Πολιτική
Εκλογές 2015: Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ έξω από τα εκλογικά κέντρα
Δυναμική παρουσία σε πολλά εκλογικά κέντρα είχαν σύντροφοι και συντρόφισσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Κυριακή 25 Γενάρη. Με αφίσες, τραπεζάκια και ζωντανές εξορμήσεις διεκδίκησαν μέχρι την τελευταία στιγμή την ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και την συνέχεια των αγώνων από την πρώτη στιγμή, χωρίς καμιά αναμονή.
\r\n\r\n \r\n \r\n
«Ήμασταν από το πρωί στο 12ο Λύκειο στα Κάτω Πετράλωνα. Όλη η αριστερά ήταν εκεί. Δεν υπήρχαν ούτε φασίστες, ούτε μπάτσοι. Ο κόσμος έπαιρνε την προκήρυξη που μοιράζαμε, άνοιγε κατευθείαν συζήτηση. Υπήρχε πολύς κόσμος αναποφάσιστος μέχρι την τελευταία στιγμή. Πολλοί από αυτούς ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά άνοιγαν τη συζήτηση για όλα: για το χρέος, για την ανεργία, για την επόμενη μέρα των εκλογών, για το πώς οι διαθέσιμοι θα πάρουν πίσω τις δουλειές τους, για τα χαράτσια. Υπήρχαν βέβαια και κάποιοι που πήραν τα ψηφοδέλτια μας για να μας στηρίξουν. Η ανταπόκριση φάνηκε και στο ότι δώσαμε 10 φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης, ενώ μια εργαζόμενη οργανώθηκε επί τόπου στο ΣΕΚ», μας είπε η Στέλλα Μ.
\r\nΑναζήτηση
\r\nΣτο Περιστέρι έγινε εξόρμηση έξω από 5 εκλογικά κέντρα. «Ήμασταν έξω από το 9ο Γυμνάσιο, το 9ο Λύκειο, το 3ο Γυμνάσιο, το 1ο Δημοτικό και το 2ο Γυμνάσιο. Δώσαμε πάνω από 40 φύλλα της εφημερίδας γιατί η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Ξεκινούσαμε τη συζήτηση με το σύνθημα «Δυνατή ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να τα πάρουμε όλα πίσω» και αξιοποιούσαμε το σαλόνι της εφημερίδας για να ανοίξουμε την κουβέντα για την επόμενη μέρα. Τι βήματα χρειάζεται να κάνουμε για να τα καταφέρουμε. Υπήρχε αναζήτηση από τον κόσμο. Ο κόσμος που ψήφισε αριστερά δεν έλεγε «ψηφίσαμε και τελειώσαμε», αλλά ανησυχούσε για την επόμενη μέρα. Μια άλλη παρατήρηση είναι ότι μετά βίας υπήρχε παρουσία της Νέας Δημοκρατίας», μας δήλωσε ο Βασίλης Μ.
\r\nΣτο Παγκράτι έγινε εξόρμηση σε δύο σχολεία, στον Άγιο Αρτέμη και στη Δαμάρεως (όπου οι σύντροφοι αντιμετώπισαν προκλήσεις της Αστυνομίας). «Υπήρχε ενθουσιασμός από τον κόσμο επειδή έβλεπε να φεύγουν οι Σαμαράδες. Όλη η αριστερά ήταν εκεί. Και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η κουβέντα άνοιγε για την επόμενη μέρα, πως θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας, για να πάρουμε πίσω τις δουλειές μας, τους μισθούς μας, τα πάντα. Δώσαμε συνολικά 18 εφημερίδες, ενώ πήραμε τηλέφωνα από κόσμο που γνωρίσαμε για να συνεργαστούμε», μας είπε ο Νίκος Β.
\r\n«Ο κόσμος ήταν πιο ζωντανός από άλλες εκλογικές μάχες. Ξέραμε και από τις περιφερειακές εκλογές ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι σημείο αναφοράς κι ότι ξέρουν την Εργατική Αλληλεγγύη. Στην Νικομηδείας στο εκλογικό κέντρο στη Νέα Σμύρνη έρχονταν «καρφωτοί» να πάρουν εφημερίδα και να συζητήσουν. Πολύ καλή ήταν η αντιμετώπιση και από τον υπόλοιπο κόσμο της αριστεράς. Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πήγαιναν ψηφοδέλτια από άλλα εκλογικά τμήματα εκεί που έλειπαν, ενώ και με μέλη του ΚΚΕ κάναμε συζήτηση μετά το κλείσιμο της κάλπης. Δώσαμε 15 εφημερίδες, 5 φυλλάδια της ΕΑ και ένα περιοδικό» μας μετέφερε ο Νίκος Φ.
\r\n
