Αντιρατσιστικό κίνημα
Δανία: Αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες

Τις προηγούμενες βδομάδες σε πολλές διαφορετικές πόλεις αναπτύχθηκαν νέες αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες και ομάδες – Κοπεγχάγη, Όρχους, Έσμπιεργκ, Χάλσνες, Βέιγιε, Σβένμποργκ, Φάαμποργκ, Χάντερσλεβ. Οι νέες αυτές πρωτοβουλίες προσελκύουν κόσμο χωρίς προηγούμενη πολιτική παρουσία.

\r\n
\r\n
 
\r\n
Αυτή η άνοδος έρχεται σαν απάντηση στην άνοδο του ρατσισμού στη Δανία. Στις βουλευτικές εκλογές που έρχονται σε 9 μήνες από τώρα πολιτικοί από τους Σοσιαλδημοκράτες μέχρι τους ακροδεξιούς λαϊκιστές του Δανέζικου Λαϊκού Κόμματος χρησιμοποιούν τον ρατσισμό ενάντια στους μουσουλμάνους και τους πρόσφυγες.
\r\n
 
\r\n
Αυτή η κατάσταση μαζί με τις πορείες των Γερμανών φασιστών του Pegida, έδωσαν στις διάφορες φασιστικές ομάδες της Δανίας αυτοπεποίθηση. Προσπαθούν να τους φέρουν και στη Δανία. Οι νέες αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες και ομάδες έκαναν ξεκάθαρο πως οπουδήποτε οι ρατσιστές προσπαθούν να διαδηλώσουν, θα οργανώνονται ακόμα μεγαλύτερες αντι-συγκεντρώσεις.
\r\n
 
\r\n
Η Διεθνής Μέρα ενάντια στο ρατσισμό και τον φασισμό στις 21 Μάρτη θα είναι πάρα πολύ σημαντική εδώ. Εκείνη την ημέρα θα υπάρχουν διαδηλώσεις σε 3 τουλάχιστον πόλεις της Δανίας. Το σύνθημά μας είναι: Πρόσφυγες και Μουσουλμάνοι καλοδεχούμενοι. Ήδη μεταφέρουμε αυτό το σύνθημα και στα σχολεία και υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση.
\r\n
 
\r\n
Jesper Juul Mikkelsen, Christine Kyndi Bergen, κίνημα Racismefri
\r\n