Νέα από τους χώρους
Λευτεριά στην Εύη Στατήρη

Σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή της αντιμετωπίζει η απεργός πείνας Εύη Στατήρη που κρατείται προφυλακισμένη πάνω από έξι μήνες για την υπόθεση των Πυρήνων της Φωτιάς χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον της πέρα από την προσωπική της σχέση με τον Γεράσιμο Τσάκαλο που έχει καταδικαστεί για την ίδια υπόθεση. 
 
Τη Δευτέρα 28/9 μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας καθώς υπέστη σοβαρό υπογλυκαιμικό επεισόδιο. Η 26χρονη κοπέλα έχει ξεκινήσει την απεργία πείνας από τις 14/9 ως ύστατο μέσο πίεσης για να αποφυλακιστεί καθώς οι απανωτές αιτήσεις αποφυλάκισης που έχει κάνει δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα. 
 
Σε κείμενο της αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Η αίτηση αποφυλάκισής μου έχει ήδη κατατεθεί εδώ και είκοσι μέρες στο δικαστικό συμβούλιο που θα κρίνει πόσο κοστολογεί την αξία της ανθρώπινης ζωής απέναντι σε πλαστές κατηγορίες που εξυπηρετούν τα σχέδια και τα συμφέροντα της εξουσίας. Η κλεψύδρα του χρόνου έχει ήδη αρχίσει να τρέχει… Ένα σύστημα που αναγκάζει ανθρώπους να βάζουν τη ζωή τους μέσω της απεργίας πείνας ως ενέχυρο για την ελευθερία τους είναι καταδικασμένο να καταρρεύσει… Ο αγώνας συνεχίζεται…».