Εργατικό κίνημα
Τραγικός θάνατος νοσηλεύτριας στο Αμαλία Φλέμινγκ

Τραγικός θάνατος νοσηλεύτριας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ τη Δευτέρα 29/2. 
Σε σχετική ανακοίνωση το σωματείο αναφέρει: «το Αμαλία Φλέμινγκ βυθίστηκε στη θλίψη. Από ένα τραγικό δυστύχημα, αναπάντεχο, από ένα  χωρίς λόγο γύρισμα της τύχης, την ώρα της δουλειάς, έφυγε πολύ πρόωρα από κοντά μας, το γελαστό παιδί, η συναδέλφισσά μας Χρύσα Ρόβα». 
 
Η Εργατική Αλληλεγγύη επικοινώνησε με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Δημήτρη Περίχαρο ο οποίος δήλωσε «Το ατύχημα έγινε στην προσπάθεια της να μπει στην μονάδα από το παράθυρο του φωταγωγού γιατί είχε κλειστεί έξω από την μονάδα και δεν υπήρχε κανείς συνάδελφος της εκείνη την στιγμή στην μονάδα. Η αγωνία της όμως για τους δύο ασθενείς που υπήρχαν εκείνη την στιγμή μέσα στην μονάδα ήταν μεγάλη, γεγονός που τελικά της στοίχισε τη ζωή της. Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη στις 12μ στα Γρεβενά και το σωματείο μας βάζει πούλμαν για να μπορέσουν οι συνάδελφοι να αποχαιρετήσουν τη Χρύσα».
 
Θυμίζουμε ότι το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ έχει χτυπηθεί σκληρά από τις μνημονιακές πολιτικές, έχουν καταργηθεί κρεβάτια και κλινικές, πάνω από 300 εργαζόμενοι έχουν μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία και η πίεση σε γιατρούς και νοσηλευτές για να «βγει η βάρδια» δεν αντέχεται. Ο μόνος λόγος που το νοσοκομείο μέχρι τώρα δεν έχει βάλει λουκέτο είναι επειδή το προσωπικό του και φορείς της περιοχής αντιστάθηκαν με πείσμα στα σχέδια των κυβερνήσεων και των διοικήσεων.