Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Επίθεση σε Τρανς

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 5 Σεπτέμβρη, η Αλεξάνδρα Τσιώρου, γνωστή ακτιβίστρια του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού κάτω από το σπίτι της. 
 
Όπως η ίδια κατήγγειλε στη σελίδα της στο facebook: «δέχτηκα ομοφοβική επίθεση αγνώστων κάτω από το σπίτι μου... λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου. Το πιο πιθανό είναι να είναι άτομα της Χρυσής Αυγής…. Φορούσαν κουκούλες».
 
“Είναι πρόκληση την ώρα που η Χρυσή Αυγή δικάζεται, φασιστοειδή να αποθρασύνονται και να οργανώνουν επιθέσεις, σαν αυτή στους Πακιστανούς εργάτες στον Ασπρόπυργο λίγες μέρες πριν, αλλά και σε τρανς γυναίκες όπως η Αλεξάνδρα”, κατήγγειλε η ΚΕΕΡΦΑ που καλεί τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα να συμμετέχει στις τριήμερες κινητοποιήσεις κατά της Χρυσής Αυγής στις 17-18-19 Σεπτεμβρη. 
 
“Χρειάζεται όλοι και όλες μαζί να παλέψουμε ενάντια στους νεοναζί που προσπαθούν να αρπάξουν την ευκαιρία και να τρομοκρατούν με επιθέσεις μετανάστες, γυναίκες, ΛΟΑΤΚΙ άτομα. Η μάχη για να καταδικαστούν σε ισόβια οι Χρυσαυγίτες στη δίκη που διεξάγεται στο Εφετείο, είναι κοινή για όλους μας. Για να μην ξανασηκώσουν κεφάλι, για να στείλουμε το μήνυμα σε όλη την Ευρώπη ότι μπορούμε να τους τσακίσουμε. Από τη Γαλλία μέχρι την Τουρκία, όπου το καλοκαίρι δολοφονήθηκε μια τρανς γυναίκα, ο αγώνας ενάντια στο ρατσισμό και την καταπίεση μας ενώνει”.