Διεθνή
Αίγυπτος; Συμπαράσταση στους εργάτες των Ναυπηγείων στην Αλεξάνδρεια

Καμπάνια συμπαράστασης έχει ξεκινήσει στο πλευρό των εργατών στα Ναυπηγεία της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, πολλοί από τους οποίους κρατούνται, ενόψει της έκδοσης της απόφασης του στρατοδικείου. Όπως αναφέρει το κείμενο συμπαράστασης:
 
«Στις 18 Σεπτέμβρη, 26 εργάτες στα Ναυπηγεία της Αλεξάνδρειας θα έρθουν αντιμέτωποι με την απόφαση του στρατοδικείου που τους δικάζει. Περίπου οι μισοί από αυτούς βρίσκονται υπό κράτηση σε απαίσιες συνθήκες στα βρώμικα και ξεχειλισμένα από κρατούμενους κελιά του αστυνομικού τμήματος της Αλεξάνδρειας από τον Μάιο, οπότε η αστυνομία τους συνέλαβε επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους σε περίθαλψη, ασφάλεια στην εργασία, συμβόλαια αορίστου χρόνου και πληρωμή των καθυστερημένων δεδουλευμένων τους. 
 
Αιγύπτιοι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι κάνουν έκκληση για διεθνή αλληλεγγύη στους εργάτες των Ναυπηγείων  πριν ανακοινωθεί η ετυμηγορία του στρατιωτικού δικαστηρίου. Παρακαλούμε βοηθήστε να μαθευτεί η καμπάνια και αναλάβετε δράση πριν τις 18 Σεπτέμβρη προχωρώντας σε αυτά τα απλά βήματα:
 
• Yπογράψτε εδώ στην καμπάνια: 
https://www.thunderclap.it/projects/46556-free-the-alex-shipyard-workers. 
Χρειαζόμαστε εκατό υποστηρικτές πριν τις 16 Σεπτέμβρη.
 
• Διαμοιράστε το γράμμα των Αιγυπτίων συνδικαλιστών που καλεί σε παγκόσμια αλληλεγγύη στους εργάτες των ναυπηγείων: https://egyptsolidarityinitiative.org/alexshipyardopenletter/
• Στείλτε μια επιστολή στον πρόεδρο Σίσι της Αιγύπτου καλώντας τον να ελευθερώσει τους εργάτες των ναυπηγείων και να σταματήσει τα στρατοδικεία εναντίον πολιτών. 
 
Γράψτε στην εξής διεύθυνση:  
Office of  the President 
Al Ittihadia Palace, Cairo, 
Arab Republic of Egypt
Fax: +202 2 391 1441, 
Email: p.spokesman@op.gov.eg 
Twitter: @AlsisiOfficial
 
• Τραβήξτε μια φωτογραφία που να δείχνει την αλληλεγγύη σας και μοιραστείτε τη μαζί μας στο Facebook: 
https://www.facebook.com/egypt. solidarity.initiative/ 
 
και στο Twitter: @Egy_Solidarity
 
Ήδη το κείμενο συμπαράστασης στην Ελλάδα υπογράφουν δεκάδες συνδικαλιστές.